Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Τελευταίες απογραφές του Fermi Gamma-ray εμφανίζουν κοσμικά μυστήρια


Οι ενεργοί γαλαξίες αποκαλούμενοι blazars, αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία αντικειμένων που ανιχνεύονται από το Fermi (Μεγάλης Περιοχής Τηλεσκόπιο) (LAT)*.

Αποθέματα πετρελαίου 40 φορές μεγαλύτερα από της γης, στην Ευρώπη, το δορυφόρο του Δία.

Πίδακες νερού, τουλάχιστον 20 φορές πιο ψηλοί από το Έβερεστ, φαίνεται να εκτινάσσονται προς το διάστημα από τον δορυφόρο του Δία Ευρώπη ενώ στον δορυφόρο του Κρόνου Τιτάνα υπάρχουν κολοσσιαίες σε μέγεθος λίμνες υγρού μεθανίου, με περισσότερους από όλους μαζί τους υδρογονάνθρακες της Γης.

Η Κίνα στο ΦεγγάριΗ Κίνα έγινε η πρώτη χώρα - μετά από 37 χρόνια, της οποίας το διαστημικό σκάφος με μια σεληνάκατο πραγματοποίησε προσεδάφιση στη Σελήνη.

Αστρική διαδικασία θανάτου

Credit: H. Bond (STScI) and NASA/ESA

Αυτή η εικόνα του πλανητικού νεφελώματος NGC 7027 από το Hubble, έδειξε νέες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες της διαδικασίας με την οποία πεθαίνει ένα αστέρι παρόμοια με τον Ήλιο.

Παροδικοί υδρατμοί στο νότιο πόλο της Ευρώπης


Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2012, οι υπεριώδεις εικόνες εκπομπών του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble (HST) σε αναζήτηση υδρατμών της Ευρώπης στα λοφία.

Πάγος που λειώνει στο χάσμα 'Borealis'Αυτή η εικόνα προτάθηκε από μια τάξη του κρατικού πανεπιστήμιο 'Pennylvania' και είναι το χάσμα 'Borealis' που περικόπτει το βόρειο κάλυμμα πάγου.

Ηφαίστειο σε σχήμα μικρού άνθους στο Cerberus FossaeΑυτό είναι ένα μικρό ηφαίστειο υπεράνω από τα πλευρά ενός μεγαλύτερου στο Cerberus Tholi.

Η πιο ισχυρή φωτογραφική μηχανή που ταξίδεψε στο διάστημα(βίντεο)

... για να φωτογραφίσει σε τρισδιάστατη μορφή τον χάρτη του γαλαξία μας

Το Saturn V που ξεκίνησε σε τροχιά (4 βίντεο)

Μέρος πρώτο

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

«Τιτάνια» αποθέματα ενέργειας

Κολοσσιαίες οι θάλασσες μεθανίου στον δορυφόρο του Κρόνου
«Τιτάνια» αποθέματα ενέργειας
Οι λίμνες του Τιτάνα αποτελούν στην πραγματικότητα ενεργειακούς «θησαυρούς». Η NASA σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σε αυτές ερευνητικές αποστολές

Σαν Φρανσίσκο 
Το διαστημικό σκάφος Cassini εξερευνά από το 2004 τον Κρόνο και τα δεκάδες φεγγάρια του. Μια από τις πιο εντυπωσιακές ανακαλύψεις του ήταν η ύπαρξη λιμνών και θαλασσών υδρογονανθράκων στον μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου, τον Τιτάνα.

Το Νεφέλωμα του Καρκίνου

Copyright ESA/Herschel/PACS/MESS Key Programme Supernova Remnant Team; NASA, ESA and Allison Loll/Jeff Hester (Arizona State University)

Σε όλο το σύμπαν, κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή . Όταν ένα ογκώδες αστέρι πεθαίνει, εκρήγνυται σαν μια θεαματική σουπερνόβα, η τεράστια ποσότητα ύλης και ενέργειας που εγχέεται μέσα στο περιβάλλοντα χώρο(διάστημα), και το υπόλοιπο της ίδιας της έκρηξης παραμένει ένα κομβικό σημείο της έντονης δραστηριότητας για χιλιάδες χρόνια.

Η σκονισμένη κορυφή του Όρους PavonisΤο όρος Pavonis είναι ένα από τα τρία γιγάντια ασπιδόμορφα όρη της Θαρσίδας. Η κορυφή του απέχει τόσο πολύ από την επιφάνεια, ώστε η ατμόσφαιρα να είναι εξαιρετικά αραιή, ακόμη και για τον Άρη.

Παγωμένοι βόρειοι αμμόλοφοιΌπως η Γη, έτσι και ο Άρης έχει το χειμώνα καλυμμένες με πάγο τις πολικές περιοχές του, οι οποίες συρρικνώνονται την άνοιξη και ακολουθούν μία εποχιακή γενικότερα εναλλαγή.

Πιθανή νέα δραστηριότητα σε ρεματιέςΕίναι εύκολο να θεωρούμε τον Άρη σαν έναν στατικό, αμετάβλητο - "γεωλογικά νεκρό" - πλανήτη, όπως συχνά αναφέρεται.

Πρόσκρουση αστεροειδή «ίσως χάρισε ζωή» στη μακρινή Ευρώπη

Κοσμικό λίπασμα


Η Ευρώπη πρέπει να δέχτηκε χτύπημα από αστεροειδή ή κομήτη στο μέγεθος του κομήτη ISON (Καλλιτεχνική απεικόνιση: NASA/JPL-Caltech)

Πασαντίνα, Καλιφόρνια
Η επανεξέταση των δεδομένων μιας παλαιότερης αποστολής της NASA αποκαλύπτει ενδείξεις για μια αρχαία πρόσκρουση αστεροειδή ή κομήτη στο δορυφόρο του Δία Ευρώπη -μια πρόσκρουση που δεν αποκλείεται να έφερε τα δομικά συστατικά της ζωής.

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Κορυφώνονται οι Διδυμίδες

Η βροχή αυτών των μετεώρων φτάνει στο αποκορύφωμα τους 13/14 Δεκεμβρίου
Κορυφώνονται οι Διδυμίδες
Στο διήμερο 13/14 Δεκεμβρίου κορυφώνεται η βροχή των μετεώρων που είναι γνωστοί ως Διδυμίδες

Αθήνα 
Οι Διδυμίδες (GeminidsGEM) είναι μια βροχή μετεώρων πηγή των οποίων θεωρείται ο αστεροειδής 3200 Φαέθων, ένας αστεροειδής με έντονα ελλειπτική τροχιά που τον φέρνει από τη Κύρια Ζώνη Αστεροειδών εσωτερικά της τροχιάς του Ερμή.

Πίδακες υδρατμών της Ευρώπης

Το τηλεσκόπιο Hubble απαθανάτισε γιγάντιους πίδακες υδρατμών που εκτοξεύονται από το φεγγάρι του Δία
Η Ευρώπη «φτύνει» νερό στο Διάστημα
Καλλιτεχνική απεικόνιση της παγωμένης επιφάνειας της Ευρώπης με έναν πίδακα νερού στο προσκήνιο και τον Δία καθώς και τον Ηλιο στο βάθος (Credit: K. Retherford, Southwest Research Institute)

Ουάσινγκτον 
Η Ευρώπη, το παγωμένο φεγγάρι του Δία, που θεωρείται από τις κύριες υποψήφιες «κατοικίες» εξωγήινης ζωής στο Ηλιακό Σύστημα, «φτύνει» νερό στο Διάστημα.

Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA αποκαλύπτει ενδείξεις για τον δορυφόρο του Κρόνου


Βίντεο: εξωγήινες λίμνες και θάλασσες από υδρογονάνθρακες


Αυτό το μωσαϊκό από την αποστολή του Cassini της NASA, παρουσιάζει την πληρέστερη εικόνα του βόρειου εδάφους του τιτάνα των λιμνών και των θαλασσών.

Το ακραίο σενάριο επιστημόνων που θέλει το σύμπαν να είναι ένα απλό... ολόγραμμα


Σύμφωνα με τη θεωρία που πρωτοεμφανίστηκε το 1997 από τον Αργεντινό θεωρητικό φυσικό Χουάν Μαλκαντένα, όλα όσα βλέπουμε είναι μια απλή προβολή και στα αλήθεια δεν έχει φυσική υπόσταση.

«Διαστημικό ταξίδι καινοτομίας» με αφετηρία την Ελλάδα


Συνεργατικές δράσεις τεχνολογιών αιχμής, καινοτομικά επιχειρηματικά σχέδια και κοινές υποδομές και υπηρεσίες, η βάση να αποκτήσει η χώρα διαστημικό πρόγραμμα

Ποτάμιος στρόβιλος σε πυθμένα κρατήραΑυτή η παρατήρηση παρουσιάζει μία θαυμάσιου σχήματος απόθεση τύπου βεντάλιας,      που αρχίζει όπου το κανάλι εισέρχεται σε έναν κρατήρα.

Παγωμένοι Βόρειοι ΑμμόλοφοιΕίναι η αρχή της άνοιξης στο Βόριο ημισφαίριο του Άρη.

ISS: Εκτός λειτουργίας ένα από τα συστήματα ψύξης

Δεν κινδυνεύει το πλήρωμα
                                                                                                                                                                                     NASA/STS-122 Shuttle

Εκτός λειτουργίας τέθηκε ένα από τα κυκλώματα ψύξης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ωστόσο το πλήρωμα δεν είναι σε κίνδυνο, όπως έγινε γνωστό από τη NASA.

Εντοπίστηκε υγρασία στο έδαφος του Αρη

Μπορεί να οφείλεται σε υπόγειο τρεχούμενο νερό που έφτασε στην επιφάνεια του πλανήτη
Εντοπίστηκε υγρασία στο έδαφος του Αρη
Μια από τις εικόνες που ανέλυσαν οι ερευνητές. Πρόκειται για μια πλαγιά η αριστερή πλευρά της οποίας διαφέρει εμφανώς από την δεξιά που εμφανίζεται απόλυτα ξερή. Οι ερευνητές εικάζουν ότι στην αριστερή πλευρά έκανε κάποια στιγμή την εμφάνισή του νερό. Credit: NASA/JPL/ University Arizona

Τουκσόν, Αριζόνα 
Νέες εικόνες από την επιφάνεια του Αρη υποδεικνύουν την ύπαρξη νερού και μάλιστα σε υγρή μορφή εκεί, όχι στο μακρινό παρελθόν αλλά ακόμη και σήμερα!

Γη και Σελήνη χορεύουν... Vangelis

Μοναδικό βίντεο της NASA δημιουργήθηκε από συρραφή εικόνων της αποστολής Juno
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο (Credit βίντεο:NASA/JPL-Caltech)

Πασαντίνα, Καλιφόρνια 
Τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου επέλεξε η NASA ως υπόκρουση σε ένα μοναδικό βίντεο που δείχνει τη Γη και τη Σελήνη από μεγάλη απόσταση καθώς κινούνται στο Διάστημα.

Πώς τρέφονται οι μαύρες τρύπες σε άλλους γαλαξίες: Ερευνα αποδεικνύει τη θεωρία της σχετικότητας


Οι μαύρες τρύπες στο διάστημα αποτελούν ένα τρομακτικό μυστήριο για τους επιστήμονες και το κοινό, αφού συχνά τους αποδίδονται τρομακτικές ιδιότητες.

Κοσμικός «τοκετός» στον Κρόνο

Πιθανώς γεννιέται ένα νέο φεγγάρι στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών
Κοσμικός «τοκετός» στον Κρόνο
Με βάση πρόσφατες παρατηρήσεις πιθανολογείται ότι στους δακτυλίους του Κρόνου γεννήθηκε ένας νέος δορυφόρος του

Λονδίνο 
Εικόνες και δεδομένα που έστειλε το διαστημικό σκάφος Cassini, το οποίο εδώ και εννέα χρόνια εξερευνά τον Κρόνο και τα δεκάδες φεγγάρια του, κάνουν τους ειδικούς να πιστεύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός ακόμη φυσικού  δορυφόρου.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Hubble: 20 Χρόνια Ανακαλύψεων


Οι ανακαλύψεις του Hubble έχουν φέρει επανάσταση σχεδόν σε όλους τους τομείς της τρέχουσας αστρονομικής έρευνας

Το Κουιντέτο του Στεφάνου από το Hubble


Η ομάδα γαλαξιών το Κουιντέτο του Στεφάνου(Stephan's quintet), είναι 290 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό του Πήγασου. 

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες της χρονιάς που πέρασε από το διάστημα

Η δίνη της βόρειας πολικής θύελλας του Κρόνου που βλέπουμε σε αυτήν την εικόνα  σε ψευδοχρώμα, που λαμβάνεται από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA. Το "μάτι" είναι κατ' εκτίμηση 1.250 μίλια(2012.5 χλμ) απέναντι με τις ταχύτητες σύννεφων τόσο γρήγορες ως και 330 μίλια(531.3 χλμ) ανά ώρα.

Η «Βαλκυρία» της NASA

IEEE Spectrum
Η «Βαλκυρία» (R5) της NASA έχει ύψος περίπου 1,9 μέτρα, βάρος 125 κιλά και σιλουέτα που θυμίζει γυναίκα (αν και η επίσημη θέση της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας είναι ότι το ρομπότ είναι ουδέτερο ως προς το θέμα του φύλου).

Οι Βαλκυρίες της σκανδιναβικής μυθολογίας ήταν θεότητες οι οποίες μάζευαν τους νεκρούς πολεμιστές από το πεδίο της μάχης και τους μετέφεραν στη Βαλχάλα

Συρρίκνωση του Ερμή


REUTERS/NASA

Η νέα έρευνα στηρίζεται στα δεδομένα του δορυφόρου MESSENGER της NASA, το οποίο εκτέλεσε τις λεπτομερέστερες μέχρι σήμερα μετρήσεις της τοπολογίας του Ερμή.Σύμφωνα με μία έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικών στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η διάμετρος του πλανήτη Ερμή μίκρυνε κατά 11 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4.5 δισεκατομμυρίων ετών, πολύ περισσότερο από προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μία μείωση 2-3 χιλιομέτρων.

Mars One: Ρομποτικοί «προπομποί» για την αποστολή αποικισμού του Άρη

Ολλανδική εταιρεία άρχισε την υλοποίηση του σχεδίου της να στείλει την πρώτη ιδιωτική ρομποτική αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη
«Πριβέ» ρομποτική αποστολή στον Άρη ανοίγει το δρόμο σε ανθρώπινη αποικία
Αυτή είναι η βάση που φιλοδοξεί να φτιάξει στον Αρη η εταιρεία Mars One

Συμφωνίες με την Lockheed Martin Space Systems και την Surrey Satellite Technology Ltd. (SSTL) για την ανάπτυξη μιας ρομποτικής «εμπροσθοφυλακής» για το φιλόδοξο πρόγραμμά του υπέγραψε το ίδρυμα Mars One, το οποίο και διοργανώνει την πρώτη αποστολή αποικισμού στον Άρη, υπό τη μορφή τηλεοπτικού παιχνιδιού «reality».

Σχηματισμός κόλπων του Yellowknife στον Άρη

Image Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Αυτή η εικόνα μωσαϊκού από την κάμερα του Curiosity (Mastcam), παρουσιάζει γεωλογικά μέλη του σχηματισμού κόλπων του Yellowknife.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Νέα έρευνα υποδηλώνει ότι οι τρέχουσες θεωρίες σχηματισμού άστρων είναι ατελήςΜια νέα μελέτη από μια διεθνή ομάδα ερευνητών έχει μετρήσει τη μικρότερη μάζα σκόνης του γαλαξία μέχρι σήμερα, αφήνοντας τους ερευνητές να πιστεύουν ότι οι τρέχουσες θεωρίες για να περιγράψουν το σχηματισμό των άστρων, όταν το σύμπαν ήταν πολύ νέο και ελλιπές, είναι χτισμένο σε  μη έγκυρες υποθέσεις .

Η διαδρομή του Ηλιακού μας συστήματος

Ένα ενδιαφέρον μοντέλο της διαδρομής του ηλιακού μας συστήματος, καθώς ταξιδεύει στον Γαλαξία μας.

Θα βγει από τη «χειμερία νάρκη» το Rosetta;

Τεχνικοί της ESA θα προσπαθήσουν να «ξυπνήσουν» το σκάφος για να συνεχίσει την αποστολή του σε κομήτη

Βίντεο για την αποστολή Rosetta

Λονδίνο 
Το σκάφος Rosetta που έχει στόχο να πλησιάσει και να εξερευνήσει έναν κομήτη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ένα είδος «χειμερίας νάρκης» ώστε να προστατέψει την ενέργεια που θα του χρειαστεί για το τελικό στάδιο της αποστολής του.

Η εξάδα Σίφερτ

10 Δεκεμβρίου 2013
Εικόνα Αστρονομίας της ημέρας
Image Credit: Hubble Legacy ArchiveNASAESAProcessing: Judy Schmidt

Τι θα επιβιώσει από αυτή τη μάχη των γαλαξιών;

Πότε ξεκίνησε η ζωή στο Σύμπαν;

NASA
Η ιδέα πως το Σύμπαν είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να επιτρέπει την ανάπτυξη ζωής καλείται ανθρωπική αρχή και απασχολούσε ανέκαθεν τους επιστήμονες, αφού πέρα από επιστημονικές έχει και φιλοσοφικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα τα 15 εκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν τη Μεγάλη Έκρηξη ίσως να ήταν αρκετά ώστε το Σύμπαν να αναπτύξει τις απαραίτητες συνθήκες για την εμφάνιση ζωής. 

Διαστημικό τηλεσκόπιο - γίγαντας που διπλώνεται

DARPA
Το πρόγραμμα MOIRE σκοπεύει στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών που θα επιτρέπουν τη λήψη βίντεο και εικόνας υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο από γεωσύγχρονη τροχιά, σε ύψος 35.000 χιλιομέτρων. 

Το 40% της επιφάνειας της Γης θα μπορεί να «βλέπει» ένα διαστημικό τηλεσκόπιο σε τροχιά το οποίο θα αξιοποιεί την τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος MOIRE

Λίμνη του Αρη θα μπορούσε να είχε στηρίξει τη ζωή

Οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για να φιλοξενήσουν μικρόβια, σύμφωνα με νέες μελέτες των δεδομένων του Curiosity
Λίμνη του Αρη θα μπορούσε να είχε στηρίξει τη ζωή
Στον κρατήρα Gale του Αρη υπήρχε κάποτε μια λίμνη ικανή να φιλοξενήσει τη ζωή σύμφωνα με νέα μελέτη των δεδομένων του Curiosity Φωτογραφία NASA/JPL-Caltech/ESA/DLR/FU Berlin/MSSS

San Francisco 
Η λίμνη που υπήρχε κάποτε στον Κρατήρα Gale  στον Αρη θα μπορούσε να φιλοξενεί μικρόβια όπως αυτά που ζουν σήμερα στα βάθη της Γης σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση των στοιχείων που έχει συλλέξει το Curiosity.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Το πανοραμικό Everest του άρη

8 Δεκεμβρίου 2013
Εικόνα Αστρονομίας της ημέρας

Το ρομποτικό ρόβερ Spirit που περιφερόταν γύρω από τον Άρη 2004-2009, ανέβηκε στην κορυφή ενός λόφου το 2005 και πήρε μια σειρά από εικόνες σε διάστημα τριών ημερών που στη συνέχεια συνδυάστηκαν ψηφιακά σε ένα πανόραμα 360 μοιρών.

«Πρώτο φως» από την υπεριώδη απεικόνιση του φασματογράφου του MAVEN

(Image credit: NASA/LASP)

Αυτή η εικόνα δείχνει το πρώτο φως από το "μάτι" του MAVEN, τον υπεριώδη φασματογράφο απεικόνισης (IUVS), η οποία ελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου 2013.

Νετρίνα από το υπερπέραν

Η «σύλληψη» κοσμικών νετρίνων στους πάγους της Ανταρκτικής σημαίνει την απαρχή μιας νέας επιστήμης: της αστρονομίας νετρίνων. Ισως όμως στα βάθη της θάλασσας, έξω από την Πύλο, να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα...
Νετρίνα από το υπερπέραν
Το «γεγονός 20» του IceCube σε καλλιτεχνική απεικόνιση. Είχε την υψηλότερη ενέργεια, 1.140,8 TeV, και οι επιστήμονες το έχουν ονομάσει χαϊδευτικά «Ερνι». Φωτογραφία: IceCube Collaboration

Ο βόρειος πόλος του Άρη

Η διαστημική εικόνα της εβδομάδας: δείτε τον Αρειανό βόρειο πόλο από όλες τις γωνίες σε αυτό το βίντεο από την ESA Mars Express της NASA

Ο κομήτης Lovejoy πάνω από έναν ανεμόμυλο

9 Δεκεμβρίου 2013
Εικόνα Αστρονομίας της ημέρας


Ο Lovejoy συνεχίζει να είναι ένας εντυπωσιακός κομήτης μπροστά στην κάμερα.

Το μυστήριο του «δίδυμου» πλανήτη της Γης (video)

Το μυστήριο του «δίδυμου» πλανήτη της Γης (video)
Μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων πιστεύει ότι κάποτε η Γη είχε έναν δίδυμο πλανήτη

Κοντινό πλάνο του δορυφόρου Φοίβη, του Κρόνου

Οι φάσεις της Αφροδίτης παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά από τον Γαλιλαίο.

Η Αφροδίτη είναι πολύ κοντά, πολύ φωτεινή, θα παρουσιάσει ημισέληνο, το Δεκέμβριο.

Το όχημα Opportunity φωτογραφημένο από το HiRISEΗ υπό-εικόνα αυτή, εύρους περίπου 400 μέτρων, απεικονίζει το όχημα εξερεύνησης του Άρη Opportunity (μέσα στον κύκλο, κάτω αριστερά).

Κορύφωση των Διδυμίδων και θερινό τρίγωνο μέσα στο χειμώνα, τα αστρονομικά φαινόμενα της εβδομάδαςΜπορεί ο καιρός να είναι παγωμένος και η Δευτέρα να ήρθε με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο το θερινό αστρικό τρίγωνο θα είναι ορατό στον νυχτερινό ουρανό, ενώ, καιρού επιτρέποντος, αναμένεται και κορύφωση της βροχής των Διδυμίδων αυτή την εβδομάδα.

Ρομποτικό σκάφος για αποστολές στη Σελήνη


MOON EXPRESS

Το MX-1 θα έχει το μέγεθος ενός τραπεζιού του καφέ και θα κινείται με ηλιακή ενέργεια και υπεροξείδιο του υδρογόνου ως καύσιμο για τον κινητήρα του. 

Τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός ρομποτικού σκάφους/ ακάτου για την περαιτέρω εξερεύνηση της Σελήνης και ποικιλία άλλων εφαρμογών αποκάλυψε η ιδιωτική εταιρεία Moon Express.

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

«Αυτό είναι το σπίτι μας. Είμαστε εμείς». Συγχαρητήρια, SpaceX.

 Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε από το SpaceX Falcon 9 που ξεκίνησε πριν 4 μέρες.
 8 Δεκεμβρίου 2013.

Ένας νέος τρισδιάστατος χάρτης του σύμπαντος, καλύπτει περισσότερα από 100 εκατομμύρια έτη φωτός.«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σχεδόν όλα όσα ξέρουμε για το σύμπαν σήμερα, έχουν αναπτυχθεί από την προσπάθεια να δούμε σε δισδιάστατο επίπεδο την εμφάνιση του ουρανού και να διακρίνουμε τα πραγματικά βάθη πίσω από αυτό, "Discover News writes"

Αστεροειδής Vesta

Credit: University of Tennessee
Μετεωρίτες από τον αστεροειδή Vesta έχουν βρεθεί στη γήινη επιφάνεια, αλλά κανένα τέτοιο δείγμα δεν έχει ανακαλυφθεί από τη Ceres(Δήμητρα). 

To-New-Sas

Τα ρεκόρ έξω από τον κόσμο μας.

Αποστάσεις οχημάτων στον Άρη και την Σελήνη

Φεισμπουκ

Τουιτερ