Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Λύθηκε το 55 ετών μυστήριο της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού

Credit: NASA
Αυτή είναι μια σύνθετη εικόνα της σεληνιακής αθέατης πλευράς της Σελήνης που λήφθηκε από το Lunar Reconnaissance σε τροχιά τον Ιούνιο του 2009, σημειώστε την απουσία των σκοτεινών περιοχών.

Ο άνθρωπος στο φεγγάρι εμφανίστηκε όταν οι μετεωρίτες χτύπησαν την ορατή πλευρά της σελήνης προς τη Γη, δημιουργώντας μεγάλα επίπεδα θαλασσών βασάλτη που βλέπουμε ως σκοτεινές περιοχές που ονομάζονται «Μαρία». 
Αλλά κανένα «πρόσωπο» δεν υπάρχει στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού τώρα, οι αστροφυσικοί του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας, πιστεύουν ότι ξέρουν το γιατί.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τη σφαίρα της σελήνης, όπως ένα αγόρι, που εντυπωσιάζεται από το πόσο διαφορετικές είναι οι δύο πλευρές», δήλωσε ο Jason Wright, επίκουρος καθηγητής της αστροφυσικής. 
"Ήταν όλο βουνά και κρατήρες. 
Πού ήταν η «Μαρία;» 
Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μυστήριο τη δεκαετία του πενήντα."

«Λίγο μετά την γιγάντια σύγκρουση, η Γη και το φεγγάρι ήταν πολύ ζεστά», είπε ο Sigurdsson.

Η Γη και το αντικείμενο των επιπτώσεων δεν έλιωσε ακριβώς· τα τμήματά τους εξατμίστηκαν, δημιουργώντας ένα δίσκο βράχου, μάγμα και ατμού γύρω από τη Γη.

"Το φεγγάρι και η Γη κυριαρχούσαν σε κάθε άλλο ουρανό, όταν σχηματίστηκαν," δήλωσε ο Roy.Credit: NASA
Αυτή είναι μια σύνθετη εικόνα της σεληνιακής ορατής πλευράς, λήφθηκε από το Lunar Reconnaissance σε τροχιά τον Ιούνιο του 2009, σημειώστε την παρουσία των σκοτεινών περιοχών «Μαρία» σε αυτή την πλευρά του φεγγαριού.
Αυτή η κλίση ήταν σημαντική για το σχηματισμό του φλοιού στο φεγγάρι. 
Η κρούστα του φεγγαριού έχει υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου και αργιλίου, στοιχεία που είναι πολύ δύσκολο να εξατμιστούν. 

«Όταν ο βραχώδης ατμός άρχισε να ψύχεται, τα πρώτα στοιχεία έπεφταν σαν χιόνι, και ήταν από αλουμίνιο και ασβέστιο», δήλωσε ο Sigurdsson.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ