Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Από Νέα Υόρκη Λονδίνο και ο γαλαξίας

14 Ιουνίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: Alessandro MergaΛαμπερά αστέρια του Τοξότη και το κέντρο του Γαλαξία μας βρίσκονται ακριβώς έξω από το φτερό ενός Boeing 747 σε αυτήν την αστρονομική φωτογραφία ταξιδιού
Η στρατοσφαιρική σκηνή, λήφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, 11,0000 μέτρα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. 
Φυσικά, ο ουρανός ήταν καθαρός και το σκοτάδι σε αυτό το υψόμετρο, είναι σε ιδανικές συνθήκες για αστρονομικές απεικονίσεις.
Αλλά υπήρχαν προκλήσεις που έπρεπε να ξεπεραστούν, ενώ κοιτάζοντας έξω από ένα παράθυρο επιβατών του αεροσκάφους που κινείται με σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα (600 mph). 
Πάνω από 90 εκθέσεις από 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο, επιχειρήθηκαν με ένα γρήγορο φακό και ευαίσθητη ρύθμιση της κάμερας, χρησιμοποιώντας ένα μικρό, ευέλικτο τρίποδο και μια κουβέρτα για να μπλοκάρει τις αντανακλάσεις του εσωτερικού φωτισμού. 
Στο τέλος, μία, 10 δευτερολέπτων μακρά έκθεση οδήγησε σε αυτό το σταθερό και πολύχρωμο παράδειγμα της αερομεταφερόμενης αστρονομίας.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ