Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Πανσέληνος στη Λισαβόνα

21 Ιουνίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: Miguel ClaroΗ δύση την Παρασκευή και 13 ως πλήρες Φεγγάρι, λαμβάνεται σε αυτή την καλά σχεδιασμένη ακολουθία time-lapse
Στη Λισαβόνα, Πορτογαλία, το μνημείο του Χριστού, είναι στο προσκήνιο, περίπου 6 χιλιόμετρα περίπου από τη φωτογραφική μηχανή και τον τηλεφακό. 
Κατά τις ημέρες γύρω από το σημερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου, 10:51 UT) ο Ήλιος ακολουθεί  το υψηλότερο τόξο του μέσα από τους βόρειους ουρανούς του ημισφαιρίου και ταξιδεύει κατά μήκος του εκλειπτικού επιπέδου του.
Τη νύχτα, το εκλειπτικό επίπεδο είναι χαμηλό, και η Πανσέληνος στον δρόμο κοντά στο εκλειπτικό επίπεδο ήταν επίσης χαμηλά, η αύξηση της Σελήνης, χωρίζεται πιο αργά στον μακρινό ορίζοντα. Βόρεια, οι παρατηρητές του φεγγαριού ήταν πιθανό να βιώσουν τη μυστηριώδη ψευδαίσθηση του, η σεληνιακή σφαίρα εμφανίζεται απίστευτα μεγάλη, ενώ είναι κοντά στον ορίζοντα.
Αλλά η ακολουθία της φωτογραφίας δείχνει ότι το φαινόμενο μέγεθος της Σελήνης δεν αλλάζει καθόλου. 
Το φως της αρχικά είναι διάσπαρτο από τη μακρά γραμμή θέας μέσα από την ατμόσφαιρα, και ένα βαθύτερο κόκκινο χρώμα "παραχωρεί" τη θέση του στο χλωμό χρυσό καθώς η Πανσέληνος αυξάνεται μέσα στη νύχτα.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ