Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Ένα φεγγάρι.. φράουλα

13 Ιουνίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: Göran StrandΗ πανσέληνος Ιουνίου (πλήρης φάση στις 13 Ιουνίου, 04:11 (07:11 ώρα Ελλάδας) UT) είναι παραδοσιακά γνωστή ως η Φράουλα Σελήνη ή Τριαντάφυλλο Σελήνη. 
Φυσικά, αυτά τα ονόματα μπορεί επίσης να περιγράφουν την εμφάνιση της συγκεκριμένης Πανσελήνου, η ανατολή τον περασμένο μήνα πάνω από το μικρό σουηδικό χωριό του Marieby. 
Η Σελήνη φαίνεται μεγάλη στην εικόνα επειδή η σκηνή λήφθηκε με μεγάλο εστιακό μήκος φακού από ένα μέρος περίπου 8 χιλιόμετρα από τα σπίτια στο προσκήνιο.
Αλλά απλά με το μάτι, η Πανσέληνος αυξάνεται, ακόμη και την Παρασκευή 13, θα εμφανιστεί απίστευτα μεγάλη κοντά στον ορίζοντα. 
Αυτό το αποτέλεσμα έχει από καιρό αναγνωριστεί ως η ψευδαίσθηση της Σελήνης
Σε αντίθεση με την μεγέθυνση που παρέχεται από ένα τηλεσκόπιο ή τηλεφακό, η αιτία της ψευδαίσθησης της Σελήνης, εξακολουθεί να είναι ελάχιστα κατανοητή και δεν εξηγείται από τις ατμοσφαιρικές οπτικές επιδράσεις (κοινός, εφέ), όπως η σκέδαση και διάθλαση, που παράγουν, κοκκινίζοντας το χρώμα του φεγγαριού καθώς και η τραχεία άκρη που παρατηρείται επίσης στη φωτογραφία.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ