Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Κόκκινα αστέρια νάνοι μας "λένε" το πώς σχηματίζονται οι πλανήτες

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να ελέγξουν πως τα άστρα σχηματίζονται και να βελτιώσουν τη μοντελοποίηση και τις προβλέψεις
Credit: Sloan Digital Sky Survey
Μία έγχρωμη-σύνθετη εικόνα από την έρευνα Sloan Digital Sky (Ψηφιακός Ουρανός) δείχνει ένα μεγάλο αριθμό των ερυθρών νάνων.

Η συντριπτική πλειονότητα των άστρων του γαλαξία μας είναι γνωστοί ως «ερυθροί νάνοι,» μικρά, δροσερά σώματα ορατά μόνο μέσα από ένα τηλεσκόπιο.

«Είναι η σιωπηλή πλειοψηφία, ένας πληθυσμός ιστορικά ανεπαρκής, που σημαίνει απλός,» λέει ο Andrew West. 
"Παρά το γεγονός ότι είναι παντού, αλλά είναι πολύ αχνά, που τους καθιστά δύσκολο να παρατηρηθούν."


Όμως, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) που χρηματοδοτείται από τον επιστήμονα και επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, της αστρονομίας, πιστεύει ότι είναι σημαντικό να τα μελετήσει. 
Είναι πεπεισμένος ότι οι πληροφορίες που προκύπτουν θα μας βοηθήσουν να μάθουμε πώς σχηματίζονται όλα τα αστέρια, και μπορεί να παρέχει ένα μικρό κομμάτι του παζλ που προσπαθούμε να καταλάβουμε τη θέση μας στο σύμπαν," λέει.

"Η κατανόηση του πώς σχηματίζονται τα μικρότερα αστέρια, μας πληροφορεί για το πώς σχηματίζονται οι πλανήτες, και μας βοηθά στο να απαντηθεί το ερώτημα: Είμαστε μόνοι μας;"


Επειδή οι ​​ερυθροί νάνοι είναι τόσο κοινοί, είναι πιο πιθανό από ό, τι άλλα αστέρια να έχουν πλανήτες γύρω τους, γεγονός που κάνει τους αστρονόμους να διερωτώνται εάν παρουσιαστεί η καλύτερη ευκαιρία για να ανακαλύψουμε πλανήτες που υποστηρίζουν κατοικήσιμη ζωή.

"Όσον αφορά την κατανόηση του πώς σχηματίζονται τα μικρότερα αντικείμενα, ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που συμβαίνουν στην αστρονομία, είναι η μελέτη των πλανητών γύρω από άλλα αστέρια," λέει ο West. 
"Γνωρίζουμε τώρα, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία ότι σχεδόν κάθε αστέρι έχει τουλάχιστον ένα πλανήτη, και αποδεικνύεται ότι οι ερυθροί νάνοι φαίνεται να φιλοξενούν περισσότερους πλανήτες από άλλα αστέρια."

"Οι μικροί πλανήτες είναι πιο άφθονοι γύρω από τα μικρά αστέρια", προσθέτει. 
"Τα πιο συνηθισμένα αστέρια στο γαλαξία φαίνεται να είναι οι πιο κοινοί οικοδεσπότες πλανητών, συμπεριλαμβανομένων και των πλανητών που θα μπορούσαμε να οραματιζόμαστε μια βόλτα πάνω τους. 
Εάν επρόκειτο να προστεθούν χρήματα γύρω, από όπου μπορούμε να βρούμε τον πιο κατοικήσιμο πλανήτη, είναι πιθανό να είναι γύρω από ένα κόκκινο νάνο."


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: nsf.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ