Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο μοντέλο για την ανίχνευση ζωής σε πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος

Credit: NASA, ESA, and G. Bacon (STScI)
Αυτή είναι η έννοια ενός καλλιτέχνη του 189733b HD και το μητρικό του άστρο.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, έχουν αναπτύξει ένα νέο μοντέλο που εστιάζει στο μεθάνιο για τον εντοπισμό ζωής σε άλλους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.


Ένα ισχυρό νέο μοντέλο για τον εντοπισμό ζωής σε άλλους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ άλλοτε, έχει αναπτυχθεί από ερευνητές του UCL (Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Λονδίνου).

Το νέο μοντέλο εστιάζει στο μεθάνιο, το απλούστερο οργανικό μόριο, που αναγνωρίζεται ευρέως σημάδι των δυνατοτήτων της ζωής.

Ερευνητές από UCL και το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, έχουν αναπτύξει ένα νέο φάσμα για το «καυτό» μεθάνιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσει το μόριο σε θερμοκρασίες πάνω από εκείνες της Γης, έως 1500 ° C K/1220 - κάτι που δεν ήταν δυνατό πριν .

Για να ανακαλύψουν τους μακρινούς πλανήτες σε τροχιά γύρω από άλλα αστέρια όπου αποτελούνται, οι αστρονόμοι αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο οι ατμόσφαιρες τους απορροφούν το φως των άστρων σε διάφορα χρώματα και να το συγκρίνουν με ένα μοντέλο, ή «φάσμα», για τον εντοπισμό διαφορετικών μορίων.

Ο καθηγητής Jonathan Tennyson, (UCL, του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας) συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: "Τα τρέχοντα μοντέλα μεθανίου είναι ελλιπή, που οδηγούν σε σοβαρή υποεκτίμηση των επιπέδων του μεθανίου σε πλανήτες. 
Αναμένουμε το νέο μας μοντέλο ότι θα έχει μεγάλη επίδραση στη μελλοντική μελέτη των πλανητών και «ψυχρών» άστρων εκτός του ηλιακού μας συστήματος, που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να προσδιορίσουν τα σημάδια εξωγήινης ζωής."

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ο Δρ. Sergei Yurchenko, (UCL, του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας) πρόσθεσε: «Το ολοκληρωμένο φάσμα που έχουμε δημιουργήσει, έχει καταστεί δυνατόν μόνο με την εκπληκτική δύναμη των συγχρόνων υπερυπολογιστών που χρειάζεται για τα δισεκατομμύρια των γραμμών που απαιτούνται για την μοντελοποίηση . 
Έχουμε περιοριστεί το όριο θερμοκρασίας σε 1,500 K (1,226,85 C) για να ταιριάζει το διαθέσιμο δυναμικό, έτσι ώστε, περισσότερη έρευνα θα μπορούσε να γίνει για να επεκτείνει το μοντέλο σε ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες. 
Οι υπολογισμοί μας απαιτούν περίπου 3 εκατομμύρια CPU (κεντρική μονάδα επεξεργασίας) ώρες μόνο· επεξεργαστική ισχύ προσβάσιμη μόνο σε εμάς μέσω του έργου Dirac.»

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνολογία για την σημαντική προώθηση πέρα από τα προηγούμενα μοντέλα που είναι διαθέσιμα για τους ερευνητές που μελετούν τη δυνητική ζωή σε αστρονομικά αντικείμενα, και είμαστε πρόθυμοι να δούμε, πως θα μας βοηθήσει το νέο μας φάσμα στην ανακάλυψη.", πρόσθεσε.

Το νέο μοντέλο έχει εξεταστεί και έχει ελεγχθεί επιτυχώς στο να αναπαραγάγει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το μεθάνιο είναι σε αποτυχημένα αστέρια, αποκαλούμενοι καφέ νάνοι, απορροφά το φως.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: scitechdaily.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ