Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Χάρτης του σύμπαντος υπό αμφισβήτηση: Οι νάνοι γαλαξίες δεν ταιριάζουν στο πρότυπο μοντέλο
Σε πλήρη ανάλυση
Credit: NASA, Holland Ford (JHU), the ACS Science Team and ESA
Υλικό "απογυμνώνεται" από το γαλαξία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του με ένα μικρότερο γαλαξία (όπως φαίνεται στην επάνω αριστερή γωνία του μεγαλύτερου εταίρου αλληλεπίδρασης) σχηματίζει μία μεγάλη παλιρροϊκή ουρά. Τα νεαρά μπλε αστέρια, αστρικά σμήνη και η παλιρροϊκή ενέργεια νάνων γαλαξιών που γεννήθηκαν σε αυτά τα παλιρροϊκά συντρίμμια. Αυτά τα αντικείμενα κινούνται σε μια κοινή κατεύθυνση μέσα σε ένα επίπεδο που ορίζεται από τον προσανατολισμό και την κίνηση της παλιρροϊκής ουράς τους. Μια παρόμοια αλληλεπίδραση γαλαξία μπορεί να είχε υπάρξει στην τοπική ομάδα στο παρελθόν, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την κατανομή των νάνων γαλαξιών.Η αναντιστοιχία εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ακρίβεια του καθιερωμένου μοντέλου της κοσμολογίας, το οποίο είναι το ευρέως αποδεκτό πρότυπο για την προέλευση και την εξέλιξη του σύμπαντος, λένε οι αστροφυσικοί.

Μια προ-έκδοση της ερευνητικής εργασίας, δεκτή για δημοσίευση από το Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, είναι ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: http://arxiv.org/abs/1406.1799.

«Όταν συγκρίναμε προσομοιώσεις χρησιμοποιώντας τα δεδομένα τους σε ό, τι έχει παρατηρηθεί από τους αστρονόμους, βρήκαμε μια πολύ σημαντική αναντιστοιχία», είπε ο Παβλόφσκι.


Ένα βίντεο με προσομοίωση σε υπολογιστή μοντελοποίησης της συγχώνευσης δύο γαλαξιών


Με τους υπολογιστές, οι ερευνητές προσομοίωσαν εικονικές παρατηρήσεις χιλιάδων Γαλαξιών, χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία όπως τα τρία προηγούμενα έγγραφα. 
Βρήκαν έναν μόνο, από μερικές χιλιάδες προσομοιώσεις που ταιριάζουν στο τι πραγματικά οι αστρονόμοι παρατηρούν γύρω από τον Γαλαξία μας.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ