Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Τέσσερα λέιζερ πάνω από το Μάουνα Κέα

23 Ιουνίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: Jason Chu (IfA Manoa)Είναι λέιζερ από γιγαντιαία τηλεσκόπια που χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στο γαλαξιακό κέντρο; 
Όχι. 
Τα λέιζερ που εκπέμπονται από τα τηλεσκόπια, χρησιμοποιούνται συνήθως για να βοηθήσουν στην αύξηση της ακρίβειας των αστρονομικών παρατηρήσεων. 
Σε ορισμένες περιοχές του ουρανού, στην ατμόσφαιρα της Γης που προκαλείται από τις διακυμάνσεις τους φωτός των άστρων, που μπορεί να δείξει πώς η μάζα του αέρα πάνω από ένα τηλεσκόπιο αλλάζει, αλλά πολλές φορές, δεν υπάρχει φωτεινό αστέρι στην κατεύθυνση όπου απαιτείται για τις ατμοσφαιρικές πληροφορίες. 
Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αστρονόμοι δημιουργούν ένα τεχνητό αστέρι όπου το χρειάζονται - με
λέιζερ.
Μεταγενέστερες παρατηρήσεις του τεχνητού οδηγού λέιζερ άστρου, μπορεί να αποκαλύψουν πληροφορίες τόσο λεπτομερείς σχετικά με τις επιπτώσεις της θολούρας στην ατμόσφαιρα της Γης, όπου μεγάλο μέρος της, μπορεί να αφαιρεθεί από την ταχεία κάμψη του καθρέφτη. 
Αυτές οι προσαρμοστικές οπτικών τεχνικών, επιτρέπουν υψηλή ανάλυση επίγειων παρατηρήσεων των πραγματικών άστρων, πλανητών και νεφελωμάτων.
Στην παραπάνω εικόνα, τέσσερα τηλεσκόπια στο Μάουνα Κέα, Χαβάη, ΗΠΑ, χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα για να μελετήσουν το κέντρο του Γαλαξία μας, και έτσι, όλα χρησιμοποιούν λέιζερ για να δημιουργήσουν ένα τεχνητό αστέρι σε κοντινή απόσταση.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ