Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Δικτύωση του «διαστημικού εγκεφάλου»
Copyright University of AntwerpenΜια προηγμένη μαγνητική τομογραφία του ανθρώπινου εγκεφάλου δείχνει τα νευρωνικά δίκτυα.

Οι άνθρωποι είναι προσαρμόσιμα όντα. 
Φορούν γυαλιά συνεχώς ώστε να μετατρέψουν την προβολή τους για να δουν τον κόσμο ανάποδα και μέσα σε δύο εβδομάδες ο εγκέφαλός θα έχει προσαρμοστεί - τα πάντα θα φαίνονται κανονικά και πάλι.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι οι εγκέφαλοι των αστροναυτών προσαρμόζονται να ζουν σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, χρησιμοποιώντας προηγουμένως τις ανεκμετάλλευτες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων. 
Καθώς οι αστροναύτες μαθαίνουν να επιπλέουν γύρω στο διαστημικό σκάφος τους, αριστερά-δεξιά και πάνω-κάτω, γίνεται η δεύτερη φύση, καθώς ενεργοποιούνται αυτές οι συνδέσεις.

Για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία, έως και 16 αστροναύτες θα τεθούν μέσω των προηγμένων σαρωτών MRI (Magnetic resonance imaging / Μαγνητική τομογραφία) πριν και μετά την πτήση τους για να μελετήσουν τις αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου τους. 
Μια ομάδα ελέγχου από την Αμβέρσα, Βέλγιο, θα υποστεί τις ίδιες σαρώσεις για περαιτέρω σύγκριση.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σε εθελοντές πτήσεων αεροσκαφών που προσφέρουν 20 δευτερόλεπτα βαρύτητας για μια στιγμή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις αρχείο του πειράματος.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ