Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Αυτοφωτογραφία Αρειανής επετείου
27 Ιουνίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit: NASAJPL-CaltechMSSS24 Ιουνίου, το Curiosity Rover σηματοδότησε το πρώτο πλήρες έτος στον Άρη, για την εξερεύνηση της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη. 
Αυτή η εικόνα, είναι 687 ημερών ή 669 ηλιακές μέρες (sols) από την προσγείωσή του στις 5 Αυγούστου, 2012. 
Για να το γιορτάσει, φωτογράφισε τον εαυτό του, το ρομπότ σε μέγεθος αυτοκινήτου, παρουσιάζεται δίπλα σε ένα βράχο που ονομάστηκε Windjana, η πρόσφατη γεώτρηση και δειγματοληψία της τοποθεσίας. 
Το μωσαϊκό της "σελφι", κατασκευάστηκε με πλαίσια που λαμβάνονται φέτος τον Απρίλιο και τον Μάιο χρησιμοποιώντας το «Χέρι» Φακού Συστήματος Απεικόνισης του ρόβερ (MAHLI), που προορίζεται για τη στενή παρακολούθηση των εργασιών και τοποθετείται στο τέλος του ρομποτικού βραχίονα του rover.
Τα πλαίσια MAHLI (Malin Space Science Systems / Συστήματα Διαστημικής Επιστήμης Malin ) χρησιμοποιούνται για να αποκλείουν τμήματα που δείχνουν τον ίδιο τον βραχίονα και έτσι το MAHLI και ο ρομποτικός βραχίονας δεν φαίνονται. 
Η διάσημη για την πανοραμική θέα, Mastcam του ρόβερ είναι ορατή όμως, πάνω από τον ψηλό «σκελετό ανύψωσης» που κοιτάζει προς τα αριστερά και προς τα κάτω στην οπή γεώτρησης.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ