Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Το φεγγάρι του Κρόνου Άτλας, λάμπει μεταξύ των γιγάντιων δακτυλίων αερίου

Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute
Το φεγγάρι του Κρόνου Άτλας κορυφώνεται μεταξύ των δακτυλίων σε αυτό το πλάνο του Cassini που λαμβάνεται 23 Ιανουαρίου 2014.

Βλέπετε αυτό το μικρό εικονοστοιχείο (pixel); 
Αυτό είναι ένα ολόκληρο φεγγάρι που κοιτάτε! 
Κορυφώνεται μεταξύ των δακτυλίων του Κρόνου και είναι ο μικρός διαμορφωμένος-δίσκος, φεγγάρι Άτλας, όπως φαίνεται από το διαστημικό σκάφος Cassini. 
Η εικόνα είναι όμορφη, αλλά υπάρχει επίσης ένας επιστημονικός λόγος που παρακολουθούνται πολλά φεγγάρια του πλανήτη, ενώ κινούνται γύρω από τους δακτυλίους.

"Παρά το γεγονός ότι το φως του ήλιου σε απόσταση από τον Κρόνο είναι αδύναμο σε σύγκριση με της Γης, τα αντικείμενα αποκόπτονται από τον ήλιο στον ίσκιο του Κρόνου και δροσίζονται σημαντικά", δήλωσε η NASA.

"Οι επιστήμονες μελετούν το πώς τα φεγγάρια γύρω από τον Κρόνο δροσίζονται και ζεσταίνονται, καθώς εισέρχονται και εξέρχονται από τη σκιά του Κρόνου για την καλύτερη κατανόηση των φυσικών ιδιοτήτων από τα φεγγάρια του Κρόνου."

Και αν κοιτάξετε το φεγγάρι Άτλας από κοντά, μοιάζει λίγο σαν ένας ιπτάμενος δίσκος! 
Το φεγγάρι είναι μόνο 20 μίλια (32 χλμ.) ολόκληρο, το οποίο είναι λίγο ντροπαλό κατά μήκος του "μαραθωνίου". 
Η ομάδα του Voyager 1, εντόπισε το φεγγάρι το 1980, όταν το διαστημικό σκάφος μεγέθυνε μέσω του συστήματος. 
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φεγγάρια του Κρόνου εδώ.Credit: NASA/JPL/SSI
Το φεγγάρι του Κρόνου Άτλας. Αριστερή εικόνα: παρατηρείται από τα πλάγια, σε μια κλίμακα από 0,6 μίλια (1 χλμ.) ανά εικονοστοιχείο (pixel). Δεξιά εικόνα: τα μέσα νότια γεωγραφικά πλάτη, στα 820 πόδια (250 μ.) ανά εικονοστοιχείο. Οι εικόνες είναι σύνθετη θέα από το διαστημικό σκάφος Cassini.


Του Cassini εξακολουθεί να είναι σε άριστη υγεία (έφθασε στον Κρόνο το 2004, και είναι στο διάστημα από το 1997), και οι επιστήμονες με ανυπομονησία περιμένουν να είναι έτοιμο για τον Κρόνο που θα είναι στο θερινό ηλιοστάσιο το 2017. 
Ανάμεσα στα πράγματα που κοιτάμε, είναι ένας τυφώνας στο βόρειο πόλο του Κρόνου.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ