Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Γιγαντιαία τηλεσκόπια συγκεντρωνονται για να απεικονίσουν αστεροειδή κοντά στη Γη

Σε πλήρη ανάλυση
Image Credit: NASA/JPL-Caltech/Arecibo Observatory/USRA/NSF
Οι επιστήμονες της NASA χρησιμοποίησαν τη βάση του επίγειου ραντάρ στη Γη για να παράγουν αυτές τις έντονες εικόνες - ένα μοντάζ εικόνας και μια σειρά ταινιών - του αστεροειδή που χαρακτηρίζεται ως «2014 HQ124» στις 8 Ιουνίου 2014.Οι επιστήμονες της NASA, χρησιμοποιώντας το επίγειο ραντάρ στη Γη, έχουν αναπαράγει την έντονη προβολή ενός αστεροειδή που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, καθώς υποχωρούσε σιωπηλά από τον πλανήτη μας.
Λαμβάνεται στις 8 Ιουνίου 2014, η νέα θέα του αντικειμένου που χαρακτηρίζεται ως «2014 HQ124» είναι μερικές από τις πιο λεπτομερείς εικόνες που έχουν παραχθεί ποτέ από ραντάρ, ενός αστεροειδή κοντά στη Γη.

Οι παρατηρήσεις του ραντάρ με επικεφαλής επιστήμονες την Marina Brozović και τον Lance Benner του Εργαστηρίου Αεριώθησης της NASA, Πασαντένα, Καλιφόρνια.
Οι ερευνητές του JPL, συνεργάστηκαν στενά με τους Michael Nolan, Patrick Taylor, Ellen Howell και Alessondra Springmann στο παρατηρητήριο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο για να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τις παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με τον Benner, ο 2014 HQ124 φαίνεται να είναι ένα επίμηκες, ακανόνιστο αντικείμενο που είναι τουλάχιστον 1.200 πόδια (370 μέτρα) ολόκληρο στον μακρύ άξονά του.
«Αυτό μπορεί να είναι ένα διπλό αντικείμενο, ή «δυαδική επαφή», που αποτελείται από δύο αντικείμενα από έναν ενιαίο αστεροειδή με λοβώδες σχήμα», είπε.
Οι εικόνες αποκαλύπτουν μια πληθώρα από άλλα χαρακτηριστικά, όπως έναν αινιγματικό λόφο, αιχμηρό, κοντά στο μέσον του αντικειμένου, στην κορυφή, όπως φαίνεται στις εικόνες.

Οι 21 εικόνες από το ραντάρ, λήφθηκαν σε διάστημα τεσσερισήμισι ωρών (4 ώρες και 30 λεπτά). Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο αστεροειδής περιστρεφόταν λίγες μοίρες ανά πλαίσιο, γεγονός που υποδηλώνει την περίοδο περιστροφής του λίγο λιγότερο από 24 ώρες.

Στην πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη στις 8 Ιουνίου, ο αστεροειδής ήρθε σε απόσταση 776.000 μίλια (1.250.000 χιλιόμετρα), ή λίγο περισσότερο από τρεις φορές την απόσταση από το φεγγάρι.
Οι επιστήμονες άρχισαν τις παρατηρήσεις του 2014 HQ124 λίγο μετά την πλησιέστερη προσέγγιση του, όταν ο αστεροειδής ήταν μεταξύ περίπου 864.000 μίλια και 902.000 μίλια (1.390.000 χιλιόμετρα και 1.450.000 χιλιόμετρα) από τη Γη.

Κάθε εικόνα του κολάζ και της ταινίας, αντιπροσωπεύει 10 λεπτά δεδομένων.

Οι νέες προβολές, δείχνουν χαρακτηριστικά τόσο μικρά όσο περίπου 12 πόδια (3,75 μέτρα) σε πλάτος.
Αυτή είναι η υψηλότερη ανάλυση που υπάρχει σήμερα, δυνατή με τη χρήση επιστημονικών κεραιών ραντάρ για να παράγουν εικόνες.
Αυτές οι έντονες προβολές για αυτόν τον αστεροειδή, έγιναν δυνατές με τη διασύνδεση δύο γιγαντιαίων ραδιοτηλεσκοπίων για να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους.Δεδομένα του ραντάρ από τον αστεροειδή 2014 HQ124 λαμβάνονται από τέσσερις ώρες στις 8 Ιουνίου 2014.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ