Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Το Hubble βρίσκει ότι οι νάνοι γαλαξίες σχηματίζονται περισσότερο από το "δίκαιο μερίδιo" των άστρων στο σύμπαν

ΠΡΟΪΏΝ πεδίου, περιέχει μακρινούς νάνους γαλαξίες που σχηματίζουν αστέρια με ένα απίστευτο ρυθμό
Photo Credit: NASA, ESA, the GOODS Team, and M. Giavalisco (University of Massachusetts, Amherst)
Αυτή η εικόνα δείχνει μια περιοχή του διαστήματος που περιέχει ένα δείγμα νάνων γαλαξιών που μελετήθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA. Κρύβονται ανάμεσα σε αυτούς τους χιλιάδες γαλαξίες, είναι εξασθενημένοι νάνοι γαλαξίες που κατοικούσαν στο πρώιμο σύμπαν, μεταξύ 2 και 6 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, μια σημαντική χρονική περίοδος όταν τα περισσότερα από τα αστέρια στο σύμπαν σχηματίστηκαν. Μερικοί από αυτούς τους γαλαξίες, υποβάλλονται σε πολύ ​​γρήγορο ρυθμό σχηματισμού άστρων που ονομάζονται «αστρικές εκρήξεις.» Οι αστρονόμοι προσπαθούν να συμπεράνουμε τη συμμετοχή των γαλαξιών, στον σχηματισμό των άστρων σε αυτή την κρίσιμη εποχή της ιστορίας του σύμπαντος. 
Η εικόνα είναι μέρος της Μεγάλης Βαθιάς Έρευνας Παρατηρητηρίου Προέλευσης (ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ).
Μπορεί να είναι λίγα, αλλά το πακέτο είναι μια μεγάλη "γροθιά" σχηματισμού άστρων. 
Οι νέες παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της NASA, δείχνουν ότι οι μικροί γαλαξίες, επίσης γνωστοί ως νάνοι γαλαξίες, είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση ενός μεγάλου μέρους των αστέρων στο σύμπαν.

Μελετώντας αυτή τη πρώιμη εποχή της ιστορίας του σύμπαντος, είναι κρίσιμο για την πλήρη κατανόηση του πώς αυτά τα αστέρια σχηματίζονται και πώς οι γαλαξίες έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί 2 δισεκατομμύρια έως και 6 δισεκατομμύρια έτη από το ξέσπασμα του σύμπαντος. 
Το αποτέλεσμα αυτό, υποστηρίζει τη δεκαετή-μακρά έρευνα σχετικά με το αν υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της μάζας ενός γαλαξία και της δραστηριότητας σχηματισμού των άστρων του, καθώς βοηθά, δίνοντας μια συνεκτική εικόνα των γεγονότων στο πρώιμο σύμπαν.

"Έχουμε ήδη υποψίες, ότι αυτά τα είδη των γαλαξιών συνέβαλαν στο πρώιμο κύμα σχηματισμού άστρων, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε την επίδραση που είχαν στην πραγματικότητα", δήλωσε ο Hakim Atek της Πολυτεχνικής Ομοσπονδιακής Σχολής της Λωζάνης (EPFL ) στην Ελβετία, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύεται στις 19 Ιουνίου σε διαδικτυακή έκδοση στο The Astrophysical Journal (Αστροφυσικό Περιοδικό). 
«Φαίνεται να έπαιζαν εκπληκτικά τεράστιο ρόλο.»

Προηγούμενες μελέτες των αστρικών γαλαξιών, είχαν περιοριστεί στην ανάλυση από τους μέσους ή υψηλής μάζας γαλαξίες, αφήνοντας έξω τους πολυάριθμους νάνους γαλαξίες που υπήρχαν σε αυτή την εποχή του παραγωγικού σχηματισμού άστρων. 
Οι αστρονόμοι πραγματοποίησαν μια πρόσφατη μελέτη, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την κάμερα Ευρέως Πεδίου 3 του Hubble (WFC3), για να λάβει περαιτέρω και σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, στην κατανόηση αυτής της διαμορφωτικής εποχής εξετάζοντας ένα δείγμα από αστρικές εκρήξεις γαλαξιών στο νεαρό σύμπαν. 
Οι αστρικοί γαλαξίες σχηματίζουν αστέρια με πολύ γρήγορο ρυθμό, πολύ πάνω από αυτό που θεωρείται από τους ειδικούς ως ένας κανονικός ρυθμός σχηματισμού άστρων.

Οι υπέρυθρες δυνατότητες της κάμερας WFC3, επέτρεψαν στους αστρονόμους να υπολογίσουν τελικά, κατά πόσον αυτοί η χαμηλής μάζας νάνοι γαλαξίες συνέβαλαν στον πληθυσμό των άστρων στο σύμπαν μας.

«Αυτοί οι γαλαξίες σχηματίζουν αστέρια τόσο γρήγορα που θα μπορούσαν πραγματικά να διπλασιάσουν όλη τη μάζα των άστρων τους σε μόλις 150 εκατομμύρια χρόνια - ένα απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα, αστρονομικά», πρόσθεσε ο συν-συγγραφέας Jean-Paul Kneib, επίσης του EPFL (Swiss Federal Institute of Technology Lausanne / Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Λωζάνης).


Hubblecast 75: Οι νάνοι γαλαξίες που εντυπωσιάζουν
Credit: ESA/Hubble
Αυτό το νέο επεισόδιο Hubblecast, που εξετάζει τους νάνους γαλαξίες σε μια εποχή που τα περισσότερα από τα αστέρια στο Σύμπαν σχηματίστηκαν. Οι νέες παρατηρήσεις από τη NASA / του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble της ESA, δείχνουν ότι οι νάνοι γαλαξίες έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι αναμενόταν στην πρώιμη ιστορία του Σύμπαντος. Αυτό το επεισόδιο εξετάζει τους νάνους γαλαξίες που σχηματίζουν αστέρια σε ξαφνικές εκρήξεις, διερευνά πόσο ανεξέλεγκτη είναι η δημιουργία νέων άστρων που ξετυλίγονται, πότε, πού και πώς τα αστέρια στο Σύμπαν μας διαμορφώνονται.

Οι ερευνητές λένε ότι μια τέτοια αύξηση μάζας, θα χρειαζόταν για τους περισσότερους κανονικούς γαλαξίες 1 δισεκατομμύριο έως 3 δισεκατομμύρια χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Εκτός από την προσθήκη νέας διορατικότητας για το πώς και πού τα αστέρια στο σύμπαν μας διαμορφώνονται, η διαπίστωση αυτή μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξετυλίξουν τα μυστικά της γαλαξιακής εξέλιξης. 
Οι γαλαξίες εξελίσσονται μέσα από ένα μπέρδεμα πολύπλοκων διαδικασιών. 
Όπως η συγχώνευση γαλαξιών, που καταναλώνεται από τα πρόσφατα διαμορφωμένα αστέρια που τρέφονται με συνδυασμό των αερίων τους και εκρήγνυνται, τα αστέρια και οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες εκπέμπουν γαλαξιακό υλικό - μια διαδικασία που μειώνει τη μάζα του γαλαξία.

Είναι ασυνήθιστο το να βρούμε ένα γαλαξία σε μια κατάσταση αστρικής έκρηξης, γεγονός που υποδηλώνει στους ερευνητές, ότι οι αστρικοί γαλαξίες είναι το αποτέλεσμα ενός ασυνήθιστου περιστατικού κατά το παρελθόν, όπως μια βίαιη συγχώνευση.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: hubblesite.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ