Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της NASA βλέπει μια καλοκαιρινή ηλιακή έκλαμψηΕνημέρωση 11 Ιουνίου 2014, 9.30 π.μ. EDT

Image Credit: NASA/SDO

Τρεις εκλάμψεις κατηγορίας-Χ ξέσπασαν από την αριστερή πλευρά του ήλιου 10 με 11 Ιουνίου 2014. Αυτές οι εικόνες είναι από το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητίριο (SDO) της NASA και δείχνουν το φως σε ένα συνδιασμένα, δύο υπεριώδη μήκη κύματα:. 171 και 131 Αμστυρονγκ. Η πρώτη είναι χρώματος κίτρινο· Και η τελευταία, σε κόκκινο.Στις 11 Ιουνίου 2014, ο ήλιος απελευθέρωσε τρεις εκλάμψεις κατηγορία-Χ σε δύο ημέρες. Η έξαρση είχε χαρακτηριστεί ως x1.0 και κορυφώθηκε στις 5:06 π.μ. EDT. 

Οι εικόνες της έκλαμψης λήφθηκαν από Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της NASA. Και οι τρεις εκλάμψεις προήλθαν από μια ενεργή περιοχή του ήλιου που πρόσφατα φάνηκε και περιστρέφεται σε θέα πάνω από το αριστερό άκρο του ήλιου.

Για να δείτε πώς αυτό το γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη Γη, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) Space Weather Prediction Center (Κέντρο Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού) στο http://spaceweather.gov, επίσημη πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις προβλέψεις του διαστημικού καιρού, ειδοποιήσεις, ώρες και προειδοποιήσεις.________________________________________________________________________________________________________________________________

Ενημέρωση 10 Ιουνίου 2014, 10.42 π.μ. EDT:. Ο ήλιος απελευθέρωσε μία δεύτερη έκλαμψη ακτίνων-Χ, και κορυφώθηκε στις 8:52 π.μ. EDT στις 10 Ιουνίου 2014. 
Αυτή κατατάσσεται ως έκλαμψη X1.5.


Image Credit: NASA/SDO
Η δεύτερη έκλαμψη κατηγορίας-Χ στις 10 Ιουνίου 2014, εμφανίζεται ως μια φωτεινή λάμψη στην αριστερή πλευρά αυτής της εικόνας από το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της NASA (SDO). Αυτή η εικόνα δείχνει το φως στο μήκος κύματος 193-άνγκστρομ, η οποία είναι τυπικώς χρωματισμένη με κίτρινο. Είχε ληφθεί στις 8:55 π.μ. EDT, λίγο μετά το τέλος της μέγιστης φωτεινότητας της έκλαμψης.
Ενημέρωση 10 Ιουνίου 2014, 10.42 π.μ. EDT 

Ο ήλιος απελεφθέρωσε μία δεύτερη έκλαμψη κατηγορίας-Χ, και κορυφώθηκε στις 8:52 π.μ. EDT στις 10 Ιουνίου 2014. Αυτή κατατάσσεται ως έκλαμψη X1.5.


Image Credit: NASA's Goddard Space Flight Center
Ο ήλιος εξέπεμψε σημαντικές ηλιακές εκλάμψεις στις 10 Ιουν 2014, κορυφώθηκαν στις 7:42 π.μ. EDT και 08:52 πμ EDT.


Αρχική Δημοσίευση

Ο ήλιος εξέπεμψε μία σημαντική ηλιακή έκλαμψη, που κορυφώθηκε στις 7:42 π.μ. EDT στις 10 Ιουνίου 2014, από το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της NASA - το οποίο τυπικά παρατηρεί ολόκληρο τον ήλιο 24 ώρες την ημέρα -- εικόνες που έχουν ληφθεί από την έκλαμψη.

Image Credit: NASA/SDO/Goddard/Wiessinger
Μια ηλιακή έκλαμψη εκρήγνυται από το αριστερό άκρο του ήλιου σε αυτή την εικόνα που ελήφθη από το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο της NASA στις 10 Ιουνίου 2014, στις 7:41 π.μ. EDT. Αυτή κατατάσσεται ως έκλαμψη κατηγορίας X2.2, φαίνεται σε συνδυασμό από δύο μήκη κύματος φωτός: 171 και 131 άνγκστρομ, χρωματίζεται σε χρυσό και κόκκινο, αντίστοιχα.Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις ακτινοβολίας. 
Οι επιβλαβείς ακτινοβολίες από την έκλαμψη, δεν μπορούν να περάσουν μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και να επηρεάσουν σωματικά τους ανθρώπους στο έδαφος. 
Ωστόσο, όταν είναι αρκετά έντονη, μπορεί να διαταράξει την ατμόσφαιρα στο στρώμα όπου ταξιδεύουν τα σήματα GPS και των επικοινωνιών.

Για να δείτε πώς αυτό το γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη Γη, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) Space Weather Prediction Center (Κέντρο Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού) στο http://spaceweather.gov, επίσημη πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τις προβλέψεις του διαστημικού καιρού, ειδοποιήσεις, ώρες και προειδοποιήσεις.

Αυτή έκλαμψη, έχει χαρακτηριστεί ως μια έκλαμψη X2.2. κατηγορία-X υποδηλώνει τις πιο έντονες εκλάμψεις, ενώ ο αριθμός παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δύναμή της. 
Μια έκλαμψη Χ2 είναι διπλάσια έντονη από μία Χ1, ενώ η Χ3 είναι τρεις φορές πιο έντονη, κλπ.
Ενημερώσεις θα παρέχονται όπως είναι απαραίτητο.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ