Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Ο κομήτης της Rosetta: Περιμένοντας το αναπάντεχο
Credits: ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA
Ο κομήτης-στόχος της Rosetta, 67P/Churyumov-Gerasimenko, φαίνεται στις 4 Ιουνίου 2014 από το OSIRIS από την κάμερα στενής γωνίας. Η δραστηριότητα του κομήτη έχει μειωθεί από τον Απρίλιο-Μάιο, δείχνει την απρόβλεπτη φύση αυτών των αντικειμένων. Η εικόνα δείχνει το ένα τέταρτο του πλήρους πεδίου από το OSIRIS και ελήφθη με χρόνο έκθεσης 67 δευτερολέπτων.Μια εικόνα νωρίτερα αυτό το μήνα από το διαστημικό σκάφος Rosetta της ESA παρουσιάζει τον κομήτη-στόχο που έχει ησυχάσει, καταδεικνύοντας την απρόβλεπτη φύση αυτών των αινιγματικών αντικειμένων.

Η εικόνα λήφθηκε στις 4 Ιουνίου από την επιστημονική κάμερα του Rosetta, και είναι η πιο πρόσφατη εικόνα πλήρους-ανάλυσης από τον αισθητήρα στενής-γωνίας. 
Έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στο να καθοριστεί με ακρίβεια η Rosetta προς τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko, ο οποίος ήταν 430.000 χλμ μακριά τότε.

Εντυπωσιακό, δεν υπάρχει πλέον οποιοδήποτε σημάδι του εκτεταμένου νέφους σκόνης που φάνηκε να αναπτύσσεται γύρω από τον πυρήνα στα τέλη Απριλίου και Μαΐου, όπως φαίνεται στην τελευταία εικόνας μας. 
Πράγματι, η παρακολούθηση του κομήτη έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση στη φωτεινότητά του από τότε.

Credit: ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA
Ο κομήτης 67P/Churyumov-Gerasimenko φαίνεται προς τον αστερισμό του Οφιούχου (σημειώστε ότι από τη σκοπιά της Γης, τόσο ο κομήτης και η Rosetta είναι προς το παρόν στον Τοξότη), με το σφαιρωτό σμήνος M107 επίσης ορατό στο οπτικό πεδίο. Η εικόνα λήφθηκε στις 30 Απριλίου 2014 από το OSIRIS κάμερα στενής γωνίας και ο κομήτης έχει ήδη παρουσιάσει ένα κώμα, το οποίο εκτείνεται πάνω από 1.300 χιλιόμετρα από τον πυρήνα.Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ