Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Το STEREO της NASA χαρτογραφεί πολύ μεγαλύτερη ηλιακή ατμόσφαιρα από ό, τι έχει παρατηρηθεί προηγουμένως
Σε πλήρη ανάλυση
Image Credit: NASA/STEREO
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν αυτές τις παρατηρήσεις της ατμόσφαιρας του ήλιου (το φωτεινό φως του ίδιου του ήλιου εμποδίζεται από τον μαύρο κύκλο στη μέση) από το Ηλιακό Επίγειο Παρατηρητήριο της NASA στις 5 Αυγούστου, 2007, για τον καθορισμό των εξωτερικών ορίων της ηλιακής ατμόσφαιρας, η κορώνα.
Γύρω από τον Ήλιο, είναι μια τεράστια ατμόσφαιρα ηλιακών σωματιδίων, μέσω των σμηνών των μαγνητικών πεδίων, οι ηλιακές εκλάμψεις εκρήγνυνται, και οι γιγαντιαίες στήλες του υλικού που εκτοξεύονται, πέφτουν και συνωστίζονται η μία πάνω στην άλλη και γύρω.
Τώρα, με τη χρήση του Ηλιακού Επίγειου Παρατηρητηρίου της NASA, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι αυτή η ατμόσφαιρα, η οποίο ονομάζεται στέμμα, είναι ακόμη μεγαλύτερη απ' ότι πίστευαν, εκτείνεται προς τα έξω περίπου 5.000.000 μίλια (8.050.000 χλμ.) πάνω από την επιφάνεια του ήλιου - ισοδύναμο 12 ηλιακών ακτίνων.
Η πληροφορία αυτή δεν έχει συνέπειες για την επερχόμενη αποστολή της NASA, τον Ηλιακό Ανιχνευτή (Plus), αναμένεται να ξεκινήσει το 2018 και να πάει πιο κοντά στον ήλιο από οποιοδήποτε άλλο τεχνολογικό μέσο από ποτέ πριν.


Αυτές οι παρατηρήσεις από το STEREO, παρέχουν τις πρώτες άμεσες μετρήσεις του εσωτερικού ορίου της ηλιόσφαιρας - η γιγαντιαία ακραία φούσκα γεμίζει με ηλιακά σωματίδια που περιβάλλουν τον ήλιο και όλους τους πλανήτες.
Σε συνδυασμό με τις μετρήσεις από το Voyager 1 από το εξωτερικό όριο της ηλιόσφαιρας, έχουμε ορίσει τώρα την έκταση ολόκληρης αυτής της τοπικής φυσαλίδας."Έχουμε εντοπίσει ήχους που μοιάζουν με κύματα μέσα από το εξωτερικό στέμμα και χρησιμοποιούνται για να χαρτογραφήσουμε την ατμόσφαιρα", δήλωσε ο Κρεγκ Ντιφόρεστ του Νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Έρευνας στο Μπούλντερ του Κολοράντο. «Δεν μπορούμε να ακούσουμε τους ήχους απευθείας μέσω του κενού διαστήματος, αλλά με προσεκτική ανάλυση μπορούμε να δούμε τους κυματισμούς μέσα στο στέμμα.»Image Credit: NASA/STEREO/SwRI/DeForest
Υψηλή επεξεργασμένα ταινίας από το Επίγειο Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA που δείχνει τις κινήσεις κυματισμού που κινούνται προς τα κάτω μέσα από το ηλιακό στέμμα προς τον ήλιο.


«Αυτή η έρευνα παρέχει εμπιστοσύνη ότι ο Ηλιακός Ανιχνευτής (Plus), όπως έχει σχεδιαστεί, θα πρέπει να διερευνήσει το εσωτερικό ηλιακό μαγνητικό σύστημα», δήλωσε ο Μάρκο Βέλλι, επιστήμονας του Ηλιακού Ανιχνευτή (Plus) στο Εργαστήριο Αεριώθησης (Jet Propulsion Laboratory) της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. 
"Η αποστολή θα μετρήσει άμεσα την πυκνότητα, την ταχύτητα και το μαγνητικό πεδίο του ηλιακού υλικού, επιτρέποντάς μας να κατανοήσουμε πώς δημιουργούνται, η κίνηση και η θερμότητα του στέμματος και του ηλιακού ανέμου."

Με άμεση πρόσβαση στην ατμόσφαιρα του ήλιου, ο Ηλιακός Ανιχνευτής (Plus) θα παρέχει άνευ προηγουμένου πληροφορίες σχετικά με το πώς το ηλιακό στέμμα θερμαίνεται και θα φέρει επανάσταση στη γνώση μας για την προέλευση και την εξέλιξη του ηλιακού ανέμου.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ