Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Νέες εικόνες του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο αποκαλύπτουν ένα ακανόνιστο σχήμα
Credit: ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team/MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA
Η ακολουθία των τριών εικόνων του πυρήνα κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο χωρίζονται από περίπου τέσσερις ώρες. Οι εικόνες λήφθηκαν από την κάμερα OSIRIS στενής γωνίας (NAC) στις 4 Ιουλίου 2014 από απόσταση περίπου 37.000 χιλιόμετρα.
Ο πυρήνας του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο είναι ένα ακανόνιστο σχήμα σώματος, όπως φαίνεται από το διαστημικό σκάφος Ροζέτα.
Οι νέες εικόνες του κομήτη που λαμβάνονται από OSIRIS, Σύστημα Επιστημονικής Απεικόνισης, αποκαλύπτουν ένα μοναδικό σχήμα.
Τον μικροσκοπικό κόσμο που γρήγορα μεγαλώνει καθώς το Ροζέτα πλησιάζει στον προορισμό του φαίνεται να εμφανίζει τρεις εξέχουσες δομές.

«Από ό, τι μπορούμε να διακρίνουμε σε αυτές τις πρώτες εικόνες, ο 67P φαίνεται ακανόνιστο σώμα», λέει ο κύριος ερευνητής του OSIRIS Holger Sierks από το Ινστιτούτο Max Planck, Έρευνας του Ηλιακού Συστήματος (MPS) στη Γερμανία.
Οι σημερινές εικόνες λήφθηκαν στις 4 Ιουλίου 2014 από απόσταση περίπου 37.000 χιλιόμετρα.
Ακόμα κι αν το σώμα καλύπτει μόνο περίπου 30 εικονοστοιχεία (pixel), οι εικόνες δείχνουν πως μοιάζει με τρεις μεγάλες κατασκευές.
Πώς το διαστημικό σκάφος Ροζέτα θα προσγειωθεί σε έναν κομήτη (σχεδίασης πληροφορίας / infographic)
Credit: by Karl Tate, Infographics Artist
Τα δύο μέρη του διαστημικού σκάφους Ροζέτα είναι σχεδιασμένα σε τροχιά και να προσγειωθούν στον κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο το Νοέμβριο του 2014.

Μετά από 10 χρόνια στο διάστημα, το διαστημικό σκάφος Ροζέτα κλείνει με τον κομήτη "θήραμά" του. Το Ροζέτα θα μπει σε τροχιά κοντά στον πυρήνα του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Ο ανιχνευτής μεταφέρει ένα μικρό σύστημα προσεδάφισης που έχει σχεδιαστεί για να εγκατασταθεί στον πυρήνα του κομήτη, για να λάβει δείγματα για τη διεξαγωγή πειραμάτων.
Ο ανιχνευτής Ροζέτα λαμβάνει τον περιστρεφόμενο κομήτη πυρήνα
Ο Ευρωπαϊκός ανιχνευτής είναι καθ 'οδόν για τη μελέτη του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Στις 27 - 28 Ιουνίου 2014, με τη στενή γωνιακή κάμερα OSIRIS (NAC) έλαβε τον πυρήνα του κομήτη εκ περιτροπής σε μια περίοδο 12,4 ώρες.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ