Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Συγχώνευση γαλαξιών φωτίζει την κοσμική τροφική αλυσίδα
Credit: R. JAY GABANY
Ο γαλαξίας ομπρέλα παίρνει το όνομά του από ένα μυστηριώδες χαρακτηριστικό που φαίνεται αριστερά, ότι τώρα βρέθηκε να είναι στα συντρίμμια από ένα μικρό γαλαξία, μόνο το 50ο μέγεθός του, τεμαχισμένο, εκτός από τη βαρύτητα. Η εικόνα είναι ένας συνδυασμός δεδομένων από το 0,5-μέτρων BlackBird τηλεχειριζόμενο Παρατηρητήριο τηλεσκόπιο και την προηγμένη κάμερα στο 8 μέτρων τηλεσκόπιο Subaru. Το ένθετο δείχνει ένα μικρό σμήνος άστρων ενσωματωμένο στο ρεύμα, που σηματοδοτεί το κέντρο του γαλαξία που διαταράσσεται.

Οι επιστήμονες που μελετούν ένα «δίδυμο» του Γαλαξία μας, έχουν χρησιμοποιήσει το WM παρατηρητήριο Keck και Παρατηρητήριο Subaru για να διαμορφώσουν με ακρίβεια το πώς καταπίνει έναν άλλο, μικρότερο γαλαξία. 
Τα ευρήματά τους έχουν ανοίξει το δρόμο για καλύτερη κατανόηση του πώς σχηματίζεται μια δομή στο σύμπαν, δημοσιεύεται στο Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας αυτή την εβδομάδα.

Το έργο, με επικεφαλής τον Caroline Foster της Αυστραλιανού Αστρονομικού Παρατηρητηρίου, έχει χρησιμοποιήσει την ομπρέλα (NGC 4651) γαλαξία για να αποκαλύψει τις ιδέες στη γαλαξιακή συμπεριφορά.
Credit: N. SINGH/UCSC
Σε αυτό το τρισδιάστατο, περιστρεφόμενο μοντέλο υπολογιστή του γαλαξία Ομπρέλα, ο δίσκος του κεντρικού γαλαξία εμφανίζεται με μπλε κύκλους. Η διαδρομή του νάνου γαλαξία μέσα στο διάστημα εμφανίζεται με πράσινες καμπύλες. Τα λευκά στίγματα δείχνουν άστρα που κάποτε ανήκαν στον νάνο γαλαξία, αλλά τώρα έχουν διαλυθεί από τις παλιρροιακές δυνάμεις σε μια μεγάλη ροή άστρων.Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ