Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Μια «δυναμική ζώνη» για τις ισχυρές κοσμικές ακτίνες: οι φυσικοί ένα βήμα πιό κοντά στην εύρεση των μυστήριων πηγών
Credit: Kazumasa Kawata, University of Tokyo Institute for Cosmic Ray Research.
Αυτός ο χάρτης του βόρειου ουρανού δείχνει τις κοσμικές συγκεντρώσεις κοσμικών ακτίνων, με μία "δυναμική ζώνη" και ένα δυσανάλογο αριθμό κοσμικών ακτίνων που εμφανίζεται ως έντονο κόκκινο και κίτρινο σημείο, επάνω δεξιά. Μια διεθνής ομάδα φυσικών που χρησιμοποιούν το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και λειτουργούν το τηλεσκόπιο σειράς κοντά στο Δέλτα, Γιούτα, λένε πως η ανακάλυψη της δυναμικής ζώνης θα πρέπει να περιορίσει την αναζήτηση για τη μυστηριώδη πηγή ή τις πηγές της υπερβολικά υψηλής ενέργειας κοσμικές ακτίνες, οι οποίες μεταφέρουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι οποιαδήποτε άλλα γνωστά σωματίδια στο σύμπαν.

Το παρατηρητήριο διευθύνεται από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και βρήκε μια "δυναμική ζώνη" κάτω από τη Μεγάλη Άρκτο που εκπέμπει ένα δυσανάλογο μεγάλο αριθμό υψηλής ενέργειας κοσμικών ακτίνων. 
Η ανακάλυψη κινεί τη φυσική ένα ακόμη βήμα προς τον εντοπισμό των μυστηριωδών πηγών από τα πιο ενεργητικά σωματίδια στο σύμπαν.

"Αυτό μας βάζει πιο κοντά στο να ανακαλύψουμε τις πηγές - αλλά όχι ακόμα", λέει ο φυσικός Γκόρντον Θόμσον, από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, εκπρόσωπος και συν-κύριος ερευνητής για το 25 εκατομμυρίων δολαρίων κοσμικό τηλεσκόπιο σειράς παρατηρητήριο κοσμικών ακτίνων δυτικά του Δέλτα, Γιούτα. 
Είναι η μεγαλύτερη ανιχνευτή κοσμικών ακτίνων του Βορείου Ημισφαιρίου.

"Το μόνο που βλέπουμε είναι μια σταγόνα στον ουρανό, και μέσα σε αυτή τη σταγόνα υπάρχουν όλα τα είδη πραγμάτων- διαφόρων τύπων αντικείμενα - που θα μπορούσε να είναι η πηγή" των ισχυρών κοσμικών ακτίνων, προσθέτει. 
"Τώρα ξέρουμε πού να κοιτάξουμε."
Credit: Ben Stokes, University of Utah.
Σε αυτή η φωτογραφία time-lapse, τα αστέρια φαίνεται να περιστρέφονται πάνω από την εγκατάσταση Middle Drum της σειράς τηλεσκοπίου, ένα, κοσμικών ακτίνων παρατηρητήριο 25 εκατομμυρίων δολαρίων που "απλώνεται" σε όλη την έρημο δυτικά του Δέλτα, Γιούτα. Οι φυσικοί από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, Πανεπιστήμιο του Τόκιο και αλλού, αναφέρουν ότι το Παρατηρητήριο εντόπισε τη "δυναμική ζώνη" στον βόρειο ουρανό και εκπέμπει ένα δυσανάλογο αριθμό των υπερβολικά υψηλής ενέργειας κοσμικών ακτίνων, οι οποίες είναι τα πιο ενεργητικά σωματίδια στο σύμπαν. Η ανακάλυψη μιας δυναμικής ζώνης είναι ένα βήμα στη μακρινή αναζήτηση για την ανακάλυψη της πηγής ή τις πηγές από τις πιο ισχυρές κοσμικές ακτίνες.Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: unews.utah.edu

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ