Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Ένα «απολίθωμα» στα σκαριά


Credit: ESA / Hubble & NASA 
Αναγνώριση: Luca Limatola


Ανακαλύφθηκε από τον αστρονόμο Ουίλιαμ Χέρσελ στα τέλη του 1700, ο NGC 201 είναι ένας ραβδωτός σπειροειδής γαλαξίας παρόμοιος με τον δικό μας γαλαξία. 
Απέχει 200 ​​εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Κήτους (Το τέρας της θάλασσας), και είναι αόρατος με γυμνό μάτι.

Αυτή η νέα εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ESA / NASA του NGC 201, δείχνει τον γαλαξία σε εντυπωσιακή λεπτομέρεια, λαμβάνοντας το φωτεινό κέντρο και τους σπειροειδείς βραχίονες που έχουν παραγραφεί - οι βραχίονες που δεν ξεκινούν άμεσα από το γαλαξιακό κέντρο, αλλά, αντίθετα, φαίνονται να αντισταθμίζονται και να προέρχονται από μια "γραμμή" άστρων που χωρίζεται από το μέσον του γαλαξία.

Μαζί με τρεις από τους στενότερους γαλαξιακούς γείτονές του (εκτός πλαισίου), ο NGC 201 ανήκει σε μια ομάδα που είναι γνωστή ως HCG 7, συμπαγής γαλαξιακή ομάδα. 
Οι Συμπαγείς Ομάδες Hickson (HCG), είναι σχετικά μικρά και απομονωμένα συστήματα που περιέχουν μια χούφτα φωτεινών, συμπαγών γαλαξιών που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο. 
Καθώς οι γαλαξίες μέσα σε αυτές τις ομάδες κινούνται πιο κοντά μεταξύ τους, αλληλεπιδρούν έντονα, μεταφέροντας το γαλαξιακό υλικό στο διάστημα και στρεβλώνουν τη δομή των άλλων μελών της ομάδας.

Τελικά, όλοι οι γαλαξίες μέσα στις Συμπαγείς Ομάδες (HCG) θα συγχωνευτούν. 
Οι προσομοιώσεις έχουν δείξει ότι μέσα σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια, οι γαλαξίες μέσα στις Συμπαγείς Ομάδες Hickson (HCG) θα έχουν συγχωνευτεί για να σχηματίσουν ένα γιγάντιο απολίθωμα γαλαξία. 
Είναι πιθανό ότι αυτή είναι η τελική μοίρα όλων των γαλαξιακών ομάδων.

Μια έκδοση αυτής της εικόνας εντάχθηκε στους Κρυμμένους Θησαυρούς εικόνας του Hubble ανταγωνισμού επεξεργασίας του αγωνιζόμενου Luca Limatola.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: spacetelescope.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ