Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Μικροί, αλλά άφθονοι: Πώς οι πιο εξασθενημένοι γαλαξίες φωτίζουν το πρώιμο σύμπαν
Credit: John Wise
Μια προβολή του συνολικού όγκου προσομοίωσης δείχνει την μεγάλη κλίμακα δομής του αερίου, το οποίο διανέμεται σε νήματα και μάζες. Οι κόκκινες περιοχές θερμαίνονται με UV φως που προέρχεται από τους γαλαξίες, επισημαίνεται με λευκό χρώμα. Αυτοί οι γαλαξίες είναι πάνω από 1000 φορές λιγότερο ογκώδεις από το Γαλαξία μας και συμβάλουν σχεδόν στο ένα τρίτο του υπεριώδους φωτός κατά τη διάρκεια του εκ νέου-ιονισμού. Το οπτικό πεδίο αυτής της εικόνας είναι 400.000 έτη φωτός, όταν το σύμπαν ήταν μόλις 700 εκατομμυρίων ετών.Οι αστρονόμοι ερευνούν τη συμπεριφορά του σύμπαντος αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη και έχουν κάνει μια εκπληκτική ανακάλυψη: οι ιδιότητες του πρώιμου σύμπαντος καθορίζονται από τους μικρότερους γαλαξίες.
Η ομάδα αναφέρει τα ευρήματά της σε ένα έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.


Credit: John Wise, Matthew Turk, Michael Norman, Tom Abel, Britton Smith
Η απόδοση μιας προσομοίωσης που ακολουθεί τον σχηματισμό των πρώτων γαλαξιών στο σύμπαν. Το οπτικό πεδίο συμπεριλαμβάνει την επέκταση του σύμπαντος, όπου η ράβδος κλίμακας αντιπροσωπεύει 32.600 έτη φωτός (10.000 παρσέκ). Το βίντεο δείχνει το ζεστό και ιονισμένο αέριο σε μπλε, το κρύο και το ουδέτερο αέριο σε κόκκινο. Η ένταση του κάθε εικονοστοιχείου καθορίζεται από την πυκνότητα του αερίου, τα αστέρια δεν εμφανίζονται σε αυτή την απεικόνιση. Το βίντεο "τρέχει" 200 εκατομμύρια έως 800 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προσομοιώσεις σε υπολογιστή για να αποδείξουν τους αμυδρότερους και μικρότερους γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν που ήταν απαραίτητο. 
Αυτοί οι μικροσκοπικοί γαλαξίες - παρά το γεγονός ότι είναι 1.000 φορές μικρότερης μάζας και 30 φορές μικρότεροι σε μέγεθος από το δικό μας Γαλαξία - συμβάλουν σχεδόν στο 30%  του υπεριώδους φωτός κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.


Credit: John Wise
Εικόνα σε μεγέθυνση του πιο ογκώδους νάνου γαλαξία στην προσομοίωση, φαίνεται όταν το σύμπαν ήταν μόλις 700 εκατομμυρίων ετών. Ο γαλαξίας αυτός έχει μόνο 3 εκατομμύρια ηλιακές μάζες άστρων, σε σύγκριση με τις 60 δισεκατομμύρια ηλιακές μάζες στο Γαλαξία μας. Τα κίτρινα σημεία αντιπροσωπεύουν τα παλαιότερα και πιο ψυχρά αστέρια στο γαλαξία, τα μπλε σημεία δείχνουν τα νέα και πολύ μεγάλα αστέρια που σχηματίστηκαν λίγο πριν από αυτό το στιγμιότυπο της προσομοίωσης. Η θολούρα γύρω από τα αστέρια δείχνει τη διανομή του αερίου στον γαλαξία με το μπλε και το κόκκινο να αντιπροσωπεύουν τις ζεστές και κρύες θερμοκρασίες, αντίστοιχα.Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ