Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Μια νέα εικόνα της Ευρώπης αναδύεται
Credit: NASA/JPL-Caltech/SETI Institute
Η παγωμένη, ραγισμένη επιφάνεια της Ευρώπης απεικονίζεται από το διαστημικό σκάφος Γαλιλαίο της NASA
Εύρηκα - είναι η Ευρώπη! 
Και μία ολοκαίνουργια εικόνα, επίσης!

Η παραπάνω εικόνα, που δείχνει τη ζαρωμένη και ραγισμένη επιφάνεια του παγωμένου φεγγαριού, έγινε από τις εικόνες που αποκτήθηκαν από το διαστημικό σκάφος της NASA Γαλιλαίο κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης του Δία και της οικογένειάς του του, των φεγγαριών το 1997 και 1998. 
Ενώ τα ίδια τα δεδομένα δεν είναι νέα προβολή που φαίνεται εδώ, δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ από JPL (Jet Propulsion Laboratory / Εργαστήριο Αεριώθησης), και έτσι είναι νέα σε σας! 
(Και για μένα.)

Οι αρχικές εικόνες υψηλής ανάλυσης αποκτήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου, 1997, σε αποχρώσεις του γκρι και χρωματίζονται με τα στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια μεταγενέστερης πτήσης από το Γαλιλαίο το 1998. 
Οι πιο λευκές περιοχές είναι περιοχές με σχετικά καθαρό παγωμένο νερό, ενώ οι σκουριασμένες κόκκινες ζώνες είναι όπου ο πάγος έχει αναμιχθεί με άλατα και οργανικές ενώσεις που διαχέονται βαθύτερα στο εσωτερικό της Ευρώπης.

Το σύνολο της περιοχής εικόνας περίπου 101 με 103 μίλια ολόκληρη (163 χλμ. x 167 χλμ.).
Credit: JPL
Τα παράξενα χαρακτηριστικά της επιφάνειας της Ευρώπης, υποδηλώνουν το ενεργό παγωμένο κέλυφος πάνω από ένα αλμυρό υγρό ωκεανό νερού.Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1989, το διαστημικό σκάφος Γαλιλαίο έφτασε στο Δία, τον Δεκέμβριο του 1995. 
Μέσω των πρωταρχικών και εκτεταμένων αποστολών Γαλιλαίο που διερεύνησε το γιγαντιαίο πλανήτη και την οικογένειά των φεγγαριών του μέχρι να βυθιστεί στην ατμόσφαιρα του Δία στις 21 Σεπτεμβρίου 2003.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ