Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Περίεργο φωτεινό αντικείμενο αναστάτωσε την Αυστραλία

Ένα δυνατό φως από αντικείμενο ουράνιο θάμπωσε τον ουρανό πάνω από την Αυστραλία και δημιούργησε ερωτηματικά ως προς το τι ήταν 


Το διαδίκτυο και τα σόσιαλ μίντια γέμισαν κυριολεκτικά από φωτογραφίες της μυστηριώδους σφαίρας, είχε στρογγυλό σχήμα το αντικείμενο, με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται για το εάν υπήρξε ένα δυστύχημα αεροπορικό και κατέπεσε αεροσκάφος στον ωκεανό ή επρόκειτο για μετεωρίτη.
Το στρογγυλό, πύρινο και φωτεινό αντικείμενο έγινε αντιληπτό σε πολλά σημεία της Αυστραλίας, πάνω από τη Βικτόρια, στην Τασμανία, στην νότια Αυστραλία και αλλού, στις περίπου δέκα παρά τέταρτο το βράδυ.
Το πύρινο αντικείμενο το είδαν και πιλότοι οι οποίοι ενημέρωσαν τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αυστραλιανών υπηρεσιών.
Ο Πολ Σάντλερ είπε στο ραδιόφωνο του ABC:
"Αριθμός πιλότων ανέφερε στον πύργο ελέγχου για να ενημερώσει πως μία "ομάδα" από μετεωρίτες έμπαιναν στη γήινη ατμόσφαιρα. Αυτό κράτησε περί τα 30 δευτερόλεπτα αλλά μάρτυρες μπόρεσαν να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις ανεβάσουν στο διαδίκτυο κάνοντας εικασίες για το τι θα μπορούσε να ήταν αυτό το αντικείμενο.
Μέχρι και η πυροσβεστική έλαβε τηλεφωνήματα από ανθρώπους που υποστήριζαν πως είχαν δει αεροπλάνο να πέφτει στη θάλασσα.
Ωστόσο οι αστρονόμοι πρόσθεσαν ένα ακόμα ερωτηματικό, αφού σημείωσαν πως ο μυστηριώδης μετεωρίτης έχει καθαρά σημάδια ανθρώπινης παρέμβασης. Γι' αυτό ο Αυστραλός αστρονόμος και τιμημένος με βραβείο νόμπελ, Μπράιαν Σμιντ έφτασε στο συμπέρασμα πως πιθανότατα να ήταν κομμάτι από σκουπίδια από το διάστημα, δηλαδή από κάποιο διαστημόπλοιο.
Άλλη αστρονόμος στο Σίδνεϊ είπε ότι ήταν ένα κομμάτι από ρωσικό δορυφόρο ο οποίος εκτοξεύθηκε από το Καζακστάν μερικές ημέρες πριν.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ