Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Η αποστολή εξωπλανητών CHEOPS συναντά τα κυριότερα ορόσημα καθ 'οδόν προς την έναρξη του το 2017
Επιλογή για μεγέθυνση
Credit: ESA/ATG medialab
Καλλιτεχνική απεικόνιση του πλανήτη που διέρχεται από ένα αστέρι.Η πρώτη μικρή αποστολή της ESA Επιστημονικού Προγράμματος είναι έτοιμη για κατασκευή. 
Η φάση υλοποίησης έχει ξεκινήσει, πράγμα που σημαίνει ότι το διαστημικό σκάφος έχει περάσει από την επιλογή στην εφαρμογή σε λιγότερο από 18 μήνες.

Η ταχεία πρόοδος τοποθετεί τον "Δορυφόρο Χαρακτηρισμού Εξωπλανητών" στην πορεία για την επίτευξη του στόχου, να είναι έτοιμος για να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2017.

Η αποστολή CHEOPS θα στοχεύσει σε κοντινή απόσταση φωτεινά αστέρια που είναι ήδη γνωστό ότι έχουν εξωπλανήτες στην τροχιά γύρω τους, προκειμένου να παρέχουν νέες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά αυτών των πλανητών.

Το CHEOPS πιθανότατα θα ξεκινήσει ως "επιβάτης"στο Σογιούζ ή στον πυραύλο Βέγκα από το Κουρού, στο τέλος του 2017.Επιλογή για μεγέθυνση
Credit: ESA - C. Carreau
Καλλιτεχνική απεικόνιση του CHEOPS (CHaracterising ExOPlanet Satellite / Δορυφόρος Χαρακτηρισμού Εξωπλανητών).
Το "CHEOPS" θα ψάξει για τη διέλευση εξωπλανητών χρησιμοποιώντας την υπερυψηλής ακρίβειας φωτομετρία. Αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή που αφιερώνεται στην εξέταση φωτεινών άστρων όπου είναι ήδη γνωστό ότι φιλοξενούν πλανήτες. Το CHEOPS αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2017, σε μια κυκλική σύγχρονη τροχιά του ηλίου, σε υψόμετρο μεταξύ 650 και 800 χλμ..Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: sci.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ