Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Gliese 832c: Ο κοντινότερος δυνητικά κατοικήσιμος εξωπλανήτης9 Ιουλίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Επιλογή για μεγέθυνση
Image Credit & CopyrightThe Planetary Habitability Laboratory @ UPR Arecibo
Discovery: Robert A. Wittenmyer (UNSW Australiaet al.Αυτός ο πλανήτης είναι μόλις 16 έτη φωτός μακριά - θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή; 
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ο εξωπλανήτης Gliese 832c, έχει βρεθεί σε στενή τροχιά γύρω από ένα αστέρι που είναι λιγότερο φωτεινό από τον Ήλιο μας. 
Μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση, όμως, είναι ότι ο Gliese 832c λαμβάνει την ίδια μέση ενέργεια από το μητρικό του άστρο όπως και η Γη. 
Δεδομένου ότι ο πλανήτης ανακαλύφθηκε μόνο από μια μικρή ταλάντευση σε κίνηση του μητρικού του άστρου, η παραπάνω εικόνα είναι μόνο μια καλλιτεχνική εικασία της εμφάνισης του πλανήτη - πολύ παραμένει άγνωστο για την πραγματική μάζα του Gliese 832c, το μέγεθος, και την ατμόσφαιρα. 
Αν ο Gliese 832c έχει μια ατμόσφαιρα σαν τη Γη, μπορεί να είναι μια υπερ-Γαία που υποβάλλεται σε ισχυρές εποχές, αλλά μπορεί να υποστηρίζει ζωή.
Εναλλακτικά, εάν ο Gliese 832c έχει μια παχιά ατμόσφαιρα όπως η Αφροδίτη, μπορεί να είναι μια υπερ-Αφροδίτη και έτσι είναι απίθανο να υποστηρίξει ζωή όπως την ξέρουμε. 
Η κοντινή απόσταση, των 16-ετών φωτός, καθιστά το πλανητικό σύστημα Gliese 832 σήμερα το πλησιέστερο στη Γη που θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηρίξει ζωή. 
Ως εκ τούτου, η εγγύτητα του συστήματος Gliese 832 προσφέρεται για πιο λεπτομερή εξέταση στο μέλλον, με το πιο θεαματικά αισιόδοξο σενάριο, πραγματική επικοινωνία -- ήταν ευφυής η ζωή που βρέθηκε εκεί.


Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ