Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Το Hubble συνεχίζει την πλήρη αναζήτηση για στόχους του διαστημικού σκάφους «Νέοι Ορίζοντες»
Αυτές οι εικόνες είναι από μια έρευνα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble για να βρουν αντικείμενα της ζώνης Kuiper (KBOs) για την υποστήριξη της αποστολής New Horizons της NASA στον Πλούτωνα. Η ζώνη Kuiper είναι ένα πεδίο συντριμμιών από παγωμένα σώματα που έμειναν από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος πριν 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια.  (Περισσότερα για την εικόνα: hubblesite.org)Οι παρατηρήσεις του Hubble θα αρχίσουν τον Ιούλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.

Οι πλανητικοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν με επιτυχία το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για να τολμήσουν να κοιτάξουν έξω στα μακρινά σύνορα του ηλιακού συστήματος και να βρουν τους κατάλληλους στόχους για το διαστημικό σκάφος Νέοι Ορίζοντες, αποστολή της NASA στον Πλούτωνα. 
Μετά τον μαραθώνιο, ο ανιχνευτής θα προσεγγίσει τον Πλούτωνα, τον Ιούλιο του 2015 και θα ταξιδέψει σε ολόκληρη τη ζώνη Kuiper - ένα τεράστιο χείλος των πρωτόγονων οργανισμών πάγου που έχουν απομείνει από τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος πριν 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. 
Αν η NASA το εγκρίνει, ο ανιχνευτής θα μπορέσει να στραφεί για να πετάξει σε ένα αντικείμενο της ζώνης Kuiper (KBO) και να το φωτογραφίσει από κοντά.
Αντικείμενο Ζώνης Kuiper 0720090F


Ως πρώτο βήμα, το Hubble εντόπισε δύο KBOs (Kuiper Belt Objects / Αντικείμενα Ζώνης Κάιπερ) που παρασύρονται από το έναστρο φόντο. 
Μπορεί ναι ή και όχι στο να είναι ο ιδανικός στόχος για το διαστημικό σκάφος Νέοι Ορίζοντες. 
Παρ 'όλα αυτά, η παρατήρηση είναι απόδειξη ότι το Hubble μπορεί να πάει μπροστά με εγκεκριμένη βαθύτερη αναζήτηση των KBOs, που καλύπτει μια περιοχή του ουρανού περίπου όσο το γωνιακό μέγεθος της Πανσελήνου. 
Η εξαιρετικά προκλητική παρατήρηση ανήλθε σε εύρεση κάτι, όχι μεγαλύτερο από το Νησί Μανχάταν, και το μαύρο κάρβουνο, βρίσκεται 4 δισεκατομμύρια μίλια (6.440.000.000 χλμ.) μακριά.Αντικείμενο Ζώνης Kuiper 1110113Y


Το πλήρες κείμενο: hubblesite.org

Μετάφραση: To-New-Sas

ΠΗΓΗ: hubblesite.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ