Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Το διαστημικό σκάφος της NASA προετοιμάζεται για την κοντινή προσέγγιση του με τον κομήτηΕπιλογή για μεγέθυνση
Image Credit: NASA/JPL-Caltech
Αυτό το γραφικό απεικονίζει την τροχιά του κομήτη C/2013 A1 Siding Spring, καθώς ταλαντεύεται γύρω από τον ήλιο το 2014. Στις 19 Οκτωβρίου ο κομήτης θα έχει πολύ στενό πέρασμα από τον Άρη. Ο πυρήνας του θα χάσει τον Άρη για περίπου 82.000 μίλια (132.000 χιλιόμετρα).
Η NASA λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει τα διαστημικά σκάφη της σε τροχιά, διατηρώντας παράλληλα τις ευκαιρίες για να συλλέξουν πολύτιμα επιστημονικά δεδομένα, καθώς ο κομήτης C/2013 A1 Siding Spring κατευθύνεται προς μια στενή πτήση προς τον Άρη στις 19 Οκτωβρίου.

Ο πυρήνας του κομήτη θα χάσει τον Άρη για περίπου 82.000 μίλια (132000 χιλιόμετρα), ρίχνοντας υλικό με ταχύτητα περίπου 35 μίλια (56 χιλιόμετρα) ανά δευτερόλεπτο, σε σχέση τα διαστημικά σκάφη σε τροχιά. 
Με αυτή την ταχύτητα, ακόμη και το μικρότερο σωματίδιο - εκτιμάται ότι είναι περίπου το ένα πεντηκοστό της ίντσας (μισό χιλιοστό) ολόκληρο - θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε ένα διαστημικό σκάφος.

Η NASA λειτουργεί σήμερα δύο διαστημικά σκάφη σε τροχιά στον Άρη, με το ένα τρίτο της απόστασης αναμένεται να φτάσουν στην τροχιά του Άρη μόλις ένα μήνα πριν από τον κομήτη. 
Οι ομάδες που λειτουργούν τα διαστημικά σκάφη σε τροχιά, σχεδιάζουν να είναι όλα τοποθετημένα στην αντίθετη πλευρά του Κόκκινου Πλανήτη, όταν ο κομήτης είναι πιο πιθανό να περάσει από εκεί.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ