Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

«Πρόσωπο» στον κομήτη 67Ρ εντόπισε το διαστημικό σκάφος Ροζέτα
Το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής youth portal  DLR_next, τουίταρε αυτή την φωτογραφία που δείχνει το "πρόσωπο" στον κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, 6, Αυγούστου 2014.Αν είστε οπαδός του "προσώπου του Άρη," τότε θα μπορούσατε να έχετε άλλον ένα νέο φίλο. 
Μια νέα φωτογραφία από το Ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Ροζετα όπου έχει ληφθεί, φαίνεται να είναι ένα πρόσωπο στον κομήτη στο βαθύ διάστημα, ακόμα κι αν είναι μόνο μια διασκεδαστική οπτική ψευδαίσθηση.

Το Ροζετα έλαβε τη φωτογραφία του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο την Κυριακή (3 Αυγ.), ενώ είναι καθ 'οδόν προς την ιστορική άφιξή του στο κομήτη νωρίτερα σήμερα (6 Αυγ.). 
Η εικόνα δείχνει τον κομήτη 2,5 μίλια σε εύρος (4 χιλιόμετρα), στο σύνολό του, με την ψευδαίσθηση του προσώπου, ορατή στη δεξιά πλευρά του κομήτη.

Βλέποντας τα πρόσωπα στις φωτογραφίες διαστήματος, δεν είναι κάτι νέο. 
Αυτά είναι παραδείγματα παρειδωλίας, στην οποία ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πρόσωπα, ζώα ή άλλα μοτίβα σχήματος σε τυχαίες εικόνες.

Μια φωτογραφία που λήφθηκε από το Viking 1 σε τροχιά γύρω από τον Άρη της NASA το 1976 προκάλεσε τον ισχυρισμό ενός "προσώπου στον Άρη." 
Μεταγενέστερες παρατηρήσεις από ένα άλλο διαστημικό σκάφος, της NASA, το Mars Global Surveyor και της Ευρώπης, το Mars Express, έχουν αποδείξει ότι το πρόσωπο στον Άρη ήταν απλώς ένα τέχνασμα του φωτός και σκιών.

Άλλα παραδείγματα ψευδών θεάσεων στο διάστημα, περιλαμβάνουν έναν αρουραίο στον Άρη, ένα εξωγήινο βίο και - πιο πρόσφατα - μια παράξενη λάμψη φωτός που λήφθηκε από το Κιουριοσιτι ροβερ της NASA.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ