Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Ολοκληρώθηκε η 8η Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Με εννέα μαθητές και δύο ομάδες εκπροσωπήθηκε φέτος η Ελλάδα στην 8η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που διεξήχθη στην πόλη Seceava της Ρουμανίας.


Η αποστολή είχε μεταβεί στη Ρουμανία στις 31 Ιουλίου, συνοδευόμενη από τους καθηγητές Φυσικής του ΑΠΘ, Γιάννη Σειραδάκη, και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Λουκά Ζαχείλα, την Μαρία Κονταξή από το τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, και τον πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Κώστα Μαυρομμάτη.

Οι εννέα μαθητές επελέγησαν μετά από πολύ απαιτητικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις φάσεις και οργανώθηκαν από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 200 μαθητών από όλη τη χώρα. 

Την προετοιμασία τους ανέλαβε μία ισχυρή ομάδα καθηγητών και φοιτητών πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η πρώτη ομάδα της αποστολής απαρτίζεται από τους, κατά σειρά επιτυχίας: Κουκουλεκίδη Νικόλαο από το 1ο ΓΕΛ Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης, Γιασεμή Φώτη-Ιωάννη από το Γυμνάσιο & Λύκειο Τ. Αγίας Άννας Εύβοιας, Παπαχατζάκη Γεώργιο από το 1ο ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, Τσαπράζη Ελένη από το 1ο ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης και Κουκουφίλιππα Νικόλαο από τα Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων” Αττικής.

Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από τους: Παλάσκο Αχιλλέα από το 1ο ΓΕΛ Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, Κουταλιό Ιωάννη από το 1ο Πειρ. Λύκειο “Μαν. Ανδρόνικος” Αττικής, Πόλκα Μάρκο από το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας Αττικής και Γιανναδάκη Παναγιώτη από το 1ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής Αττικής.Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από τον Loukas Zachilas 

Αναφέρει: Η 8η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής έχει μόλις περάσει στην ιστορία. Ήταν μια αρκετά απαιτητική σε γνώσης Φυσικής Ολυμπιάδα, αλλά παρ΄ όλα αυτά, ο Νίκος ο Κουκουλεκίδης κατάφερε να αποσπάσει το Χάλκινο μετάλλιο. Επιπλέον, εύφημες μνείες πήρανε η Ελένη Τσαπράζη κι ο Φώτης Γιασεμής, αποδεικνύοντας ότι αξίζαμε για κάτι παραπάνω.
Ίσως του χρόνου στην Ινδονησία να έχουμε καλύτερες επιτυχίες.
Σχετικά: Εννέα Ελληνες μαθητές στην 8η Ολυμπιάδα Αστρονομίας - Αστροφυσικής
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ