Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Βροχή Περσείδων, ένα μετέωρο παρακάτω
10 Αυγούστου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Hμέρας
Image Credit: Ron Garan, ISS Expedition 28 CrewNASAΟι κάτοικοι του πλανήτη Γη συνήθως παρακολουθούν τις βροχές μετεωριτών κοιτάζοντας ψηλά. Αλλά αυτή η καταπληκτική θέα, λαμβάνεται στις 13 Αυγούστου 2011 από τον αστροναύτη Ron Garan, φωτογραφίζει τον μετεωρίτη Περσείδων κοιτάζοντας προς τα κάτω. 
Από την προοπτική του Garan που έχει επιβιβαστεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε τροχιά, σε υψόμετρο περίπου 380 χιλιόμετρα, η γραμμή του μετέωρου Περσείδων κάτω, είναι από τον κομήτη 109P/Σουίφτ-Τατλ που θερμαίνεται. 
Οι κόκκοι του λαμπερού κομήτη σκόνης, ταξιδεύουν με περίπου 60 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο μέσω της πυκνότερης ατμόσφαιρας περίπου 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.
Στην περίπτωση αυτή, η προοπτική της λάμψης του μετεωρίτη, που είναι δεξιά του κέντρου του πλαισίου, κάτω από την καμπύλωση των άκρων της γης και ένα στρώμα από πρασινωπό λάμψη της ατμόσφαιρας, ακριβώς κάτω από λαμπερό αστέρι Αρκτούρο. 
Θέλετε να αναζητήσετε μία βροχή μετεωριτών; 
Είστε τυχεροί, καθώς οι Περσείδες 2014 μετεωριτών κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα. 
Δυστυχώς, τα πιο αμυδρά μετέωρα του τρέχοντος έτους θα είναι δύσκολο να τα δει κανείς σε ένα σχετικά λαμπρό ουρανό όπου φωτίζονται από τη λάμψη ενός σχεδόν γεμάτου φεγγαριού.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ