Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Ενημέρωση παρατήρησης του κομήτη
Ο κομήτης στις 23 Αυγούστου 2014 - NavCam
Copyright ESA/Rosetta/NAVCAM
«Ο Κομήτης 67Ρ / CG από απόσταση 61 χιλιομέτρων στις 23 Αυγούστου. Οι εικόνα είναι 512 x 512 εικονοστοιχεία συνοδεύεται από την πλήρη εικόνα NAVCAM παρακάτω.»
Εικόνα από την κάμερα πλοήγησης του Ροζέτα στις 23 Αυγούστου 2014, περίπου 61 χλμ από 4 χιλιόμετρα-εύρος του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Από τις 23 Αυγούστου το Ροζέτα αρχίσει να λαμβάνει ακολουθίες εικόνων από τη NAVCAM ως μικρές 2 x 2, περίπου το ένα τέταρτο του κομήτη φαίνεται στη γωνία της καθεμίας από τις τέσσερις εικόνες, όχι όλος σε μία μόνο προβολή. Αυτό είναι ένα παράδειγμα των 512 x 512 εικονοστοιχείων «γωνιάς» της εικόνας.

Εικόνες από τη NAVCAM έχουν ληφθεί - η φωτογραφική μηχανή πλοήγησης είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση γύρω από τον κομήτη - αλλά την ίδια στιγμή, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι εικόνες έχει αλλάξει.

Μέχρι τώρα, κάθε εικόνα από τη NAVCAM κάλυπτε ολόκληρο τον κομήτη σε μία λήψη, αλλά τώρα που το Ροζέτα βρίσκεται περίπου 50 χλμ από τον κομήτη, ο πυρήνας είναι κοντά στην υπερπλήρωση του τομέα NAVCAM, και θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για  ακόμη πιο κοντινές λήψεις. 
Ως αποτέλεσμα, το Σάββατο αρχίσαμε να λαμβάνουμε ακολουθίες εικόνων απ΄την NAVCAM ως μικρές 2 x 2, περίπου το ένα τέταρτο του κομήτη φαίνεται στη γωνία της καθεμίας από τις τέσσερις εικόνες. 
Αυτό είναι ένα παράδειγμα των 512 x 512 εικονοστοιχείων «γωνιάς» της εικόνας που εμφανίζεται παραπάνω, η οποία λήφθηκε το Σάββατο από απόσταση 61 χιλιομέτρων (η πλήρη εικόνα 1024 x 1024 επίσης φαίνεται παρακάτω). 
Σε αυτήν την μικρότερη απόσταση, ο λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών της επιφάνειας γίνονται σαφέστερες.Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM
Πλήρης προβολή από τη NAVCAM, πλαίσιο του κομήτη 67Ρ / CG που λήφθηκε στις 23 Αυγούστου 2014.Ο πρωταρχικός στόχος της NAVCAM πλοήγησης και τις εικόνες που χρησιμοποιούνται από το ESOC για τον εντοπισμό και ταιριάζει με τη θέση των κεντρικών σημείων στον κομήτη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. 
Αυτή η πληροφορία κατόπιν, τροφοδοτεί τη διαδικασία πλοήγησης για να βελτιωθεί ο προσδιορισμός της τροχιάς. 
Η τεχνική raster χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσει ότι ο κομήτης είναι πάντα ορατός από το διαστημικό σκάφος και εξουδετερώνει τις όποιες αβεβαιότητες σε τροχιά του διαστημικού σκάφους κοντά στον κομήτη. 
Οι τέσσερις εικόνες καλύπτουν έτσι την αβεβαιότητα δείχνοντας τον, διασφαλίζοντας ότι ο κομήτης είναι πάντα ορατός σε κάθε raster, και ότι σε τουλάχιστον μία από τις εικόνες αρκετά κοντά από την επιφάνεια του κομήτη, φαίνεται να επιτρέπεται η αναγνώριση ενδιαφέροντων σημείων.

Καθώς το Ροζέτα είναι ελαφρώς επαναπροσδιορισμένο για κάθε εικόνα, υπάρχει μία χρονική καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας εικόνας που λαμβάνονται σε κάθε αλληλουχία τεσσάρων-εικόνων. 
Σε αυτό το διάστημα, το Ροζέτα κινείται και ο κομήτης περιστρέφεται, αλλάζοντας την εμφάνιση των χαρακτηριστικών και τις σκιές ελαφρώς. 
Αυτό περιπλέκει την λήψη μιας σύνθετης εικόνας και όχι το λογισμικό που έχει αναπτυχθεί για να το πράξει, καθώς οι μεμονωμένες εικόνες δεν πρέπει να ενωθούν, ώστε να ανταποκριθεί στην απαίτηση της πλοήγησης.

Σήμερα παρουσιάζουμε μία «γωνιά» εικόνας για να απεικονίσουμε αυτή την αλλαγή στις εργασίες της NAVCAM. 
Στο εγγύς μέλλον, στόχος μας είναι να μοιραστούμε περισσότερες φωτογραφίες από μια συγκεκριμένη ακολουθία εικόνων από την  NAVCAM, αλλά ο αριθμός και η συχνότητα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις δραστηριότητες πλοήγησης σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα.


Σχετικά: Αντίθεση εδαφών στον κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο , 
10 δισ. τόνοι η μάζα του κομήτη του Ροζετα , 
Ο Ευρωπαϊκός ανιχνευτής έχει 5 πιθανές περιοχές για την ιστορική προσεδάφιση στον κομήτη , 
Τα μυστήρια του Ροζετα , 
Ο κομήτης στις 7 Αυγούστου , 
Ο κομήτης στις 9 Αυγούστου 2014 (NavCam) , 
Το Cosima φτάνει για τη σκόνη , 
Το Ροζετα προσεγγίζει τον κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο , 
Η συνάντηση του Ροζετα , 
Το διαστημικό σκάφος Ροζετα «έπιασε» τον κομήτη 67P , 
Παρατήρηση του κομήτη – 4 Αυγούστου 2014 , 
Αντίστροφη μέτρηση για το ιστορικό ραντεβού του Ροζετα με κομήτη


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ