Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Τέσσερα δισεκατομμύρια π.Χ.: Ταλαιπωρημένη Γη
5 Αυγούστου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Επιλογή εικόνας για μεγέθυνση
Illustration Credit: Simone Marchi (SwRI), SSERVINASAΔεν υπήρχε κανένα μέρος στη Γη που να ήταν ασφαλές. 
Τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του αιώνα της Εποχής του Άδη, το ηλιακό μας σύστημα ήταν ένα επικίνδυνο σκοπευτήριο από μεγάλους και επικίνδυνους βράχους και κομμάτια πάγου. 
Πρόσφατες εξετάσεις των σεληνιακών και Γήινων δεδομένων βομβαρδισμού, δείχνουν ότι το σύνολο της επιφάνειας της Γης υπέστη αποσπασματικές αναταραχές, όπου κρύβεται η αρχαία γεωλογική ιστορία του πλανήτη μας, και δημιουργώντας έναν κακοποιημένο κόσμο χωρίς υπόλοιπες γνωστές εδαφικές μάζες. 
Η βροχή της καταστροφής κατέστησε δύσκολο για οποιαδήποτε μορφή ζωής να επιβιώσει, αν και τα βακτηρίδια που θα μπορούσαν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες είχαν την καλύτερη ευκαιρία.
Οι ωκεανοί πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, έβραζαν μετά από ιδιαίτερα βαριές επιπτώσεις, μόνο για να αναδημιουργηθούν ξανά. 
Η εικονογράφηση παραπάνω, απεικονίζει το πώς μπορεί να φαινόταν η Γη κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, με κυκλικά χαρακτηριστικά των επιπτώσεων στην ηλιόλουστη πλευρά, και η καυτή λάβα ρέει ορατή τη νύχτα. 
Ένα δισεκατομμύριο χρόνια αργότερα, σε ένα πιο ήρεμο Ηλιακό Σύστημα, πρώτη εξαιρετικά τεράστια ήπειρος της Γης σχηματίστηκε.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ