Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Το Curiosity Rover στον Άρη πλησιάζει πετρώματα στη βάση ενός γιγάντιου βουνού
Επιλογή για μεγέθυνση
Credit: NASA/JPL-Caltech
Το Curiosity Mars rover της NASA είδε αυτή την πανοραμική θέα στο γύρω τοπίο, στις 31 Ιουλίου 2014, κοιτάζοντας στο χαμηλότερο αμμώδες έδαφος που ονομάζεται «Hidden Valley», το οποίο βρίσκεται στην προγραμματισμένη διαδρομή.
Δύο χρόνια μετά "αγγίζει" τον Άρη, το Curiosity rover της NASA είναι έτοιμο να λάβει την πρώτη κοντινή προβολή από τα βράχια που συνθέτουν τον τελικό προορισμό του στον Κόκκινο Πλανήτη.

Το Curiosity, το οποίο προσγειώθηκε στο εσωτερικό του Άρη, στον τεράστιο κρατήρα Gale στις 5 Αυγούστου 2012, είναι μόλις 1.650 πόδια (500 μέτρα) από μια προεξοχή που είναι μέρος του όρους Sharp, 3,4-μίλια-υψηλό (5,5 χιλιόμετρα), επίσημοι της NASA, δήλωσαν.

«Ερχόμαστε στην πρώτη γεύση μιας γεωλογικής μονάδας που είναι μέρος της βάσης του βουνού αντί για το έδαφος του κρατήρα», ο επιστήμονας του έργου του Curiosity John Grotzinger, του Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια στη Πασαντένα, είπε σε μια δήλωση της NASA . 
"Θα διασχίσουμε ένα σημαντικό σύνορο εδάφους."
Επιλογή για μεγέθυνση
Credit: NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona
Ο κύριος χάρτης εμφανίζει την ποικιλία των γεωμορφών κοντά στην τοποθεσία του Curiosity Mars rover της NASA, το οποίο είναι στον κόκκινο πλανήτη για σχεδόν 2 χρόνια. Η γραμμή χρυσού, διασχίζει, ξεκινώντας από πάνω δεξιά και τελειώνει στη θέση του Curiosity ως την 705η Αρειανή ημέρα της αποστολής, 31 Ιουλίου 2014. Ο ένθετος χάρτης, παρακολουθεί ολόκληρη τη διαδρομή της αποστολής από την προσγείωση στις 5 Αυγούστου, 2012, PDT (6 Αυγούστου, UTC) προς Sol ή Ηλιακή μέρα 705.Ο κύριος στόχος του Curiosity rover, είναι να καθορίσει αν ο Άρης θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει μικροβιακή ζωή. 
Οι παρατηρήσεις του ρόβερ βοήθησαν τους επιστήμονες της αποστολής να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό καταφατικά το προηγούμενο έτος· διαπίστωσαν ότι μια περιοχή κοντά στο χώρο προσγείωσης του Curiosity που ονομάζεται Yellowknife Bay, ήταν πράγματι κατοικήσιμη δισεκατομμύρια χρόνια πριν.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ