Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη 14 και 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη 14 Σεπτεμβρίου 2014
Copyright ESA/Rosetta/NAVCAM
Ο κομήτης στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 - NavCam
Τέσσερις εικόνες μωσαϊκού του κομήτη 67Ρ / CG, χρησιμοποιώντας εικόνες που λήφθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου (περιστροφής, περικοπής και ελαφρώς αυξημένης αντίθεσης).
Τέσσερις-εικόνες από τη NAVCAM για το μωσαϊκό του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, χρησιμοποιώντας εικόνες που λαμβάνονται στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, όπου το Ροζέτα ήταν 28,6 χιλιόμετρα από τον κομήτη.

Τέσσερις εικόνες από τη NAVCAM με μοντάζ, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Σεπτεμβρίου, από απόσταση 28,6 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 

Αυτή η όμορφη θέα αναδεικνύει ένα ευρύ φάσμα των χαρακτηριστικών του κομήτη: από τους πίδακες που προέρχονται από την περιοχή του «λαιμού», με τους απότομους βράχους που δεσπόζουν πάνω από τα δύο ομαλά και αυλακωτά σημεία εδαφών, και τις εκατοντάδες πέτρες διάσπαρτες σε όλη την επιφάνεια.

Το μωσαϊκό έχει ενταχθεί μαζί με τη χρήση του Microsoft ICE. 
Αυτό, άφησε μερικές μικρές περιοχές που απαιτούν μικρές προσαρμογές έκθεσης χρησιμοποιώντας το Adobe Lightroom. 
Η πλήρης εικόνα, στη συνεχεία απέκτησε ελαφρώς αυξημένη αντίθεση για να αναδείξει τη δραστηριότητα χωρίς να αυξήσει τον θόρυβο του περιβάλλοντος πάρα πολύ.Για σύγκριση, ας θυμηθούμε την εικόνα του κομήτη από το OSIRIS που λήφθηκε στις 3 Αυγούστου από την απόσταση των 285 χιλιομέτρων.
Παρακάτω:
 
Copyright ESA/Rosetta/MPS 
for 
OSIRIS Team 
MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA
Ο κομήτης στις 3 Αυγούστου 2014 (Πηγή)


Ο κομήτης 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο από το OSIRIS, κάμερα κλειστής γωνίας του Ροζέτα στις 3 Αυγούστου, από απόσταση 285 χιλιομέτρων. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 5,3 μέτρα / εικονοστοιχείο.


Παρατήρηση του κομήτη στις 19 Σεπτεμβρίου 2014
Copyright ESA/Rosetta/NAVCAM
Ο κομήτης στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 - NavCamΑυτή η εικόνα, είναι το πώς φαινόταν ο κομήτης στην κάμερα πλοήγησης του Ροζέτα την περασμένη Κυριακή, όταν οι εμπειρογνώμονες από την ESA, DLR, και CNES συγκεντρώθηκαν στην Τουλούζη της Γαλλίας, για να επιλέξουν τα κύρια και εφεδρικά σημεία προσεδάφισης για το Φίλαε.

Τέσσερις-εικόνες από τη NAVCAM για το μωσαϊκό του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, χρησιμοποιώντας εικόνες που λαμβάνονται στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, όπου το Ροζέτα ήταν 30 χιλιόμετρα από τον κομήτη. (υπενθύμιση: η απόσταση δίνεται στο κέντρο του κομήτη)

Αυτό είναι ένα μωσαϊκό που λαμβάνεται με τον συνδυασμό των τεσσάρων πλαισίων, περιστρεφόμενο 180 μοίρες και με περικοπή. 
Η  περιοχή J, είναι η κύρια περιοχή προσγείωσης που επιλέχθηκε για το Φίλαε, είναι ορατή προς την κορυφή-μέση της μικρότερης κεφαλής στην κορυφή της περιστρεφόμενης εικόνας, ενώ η εφεδρική θέση προσγείωσης, C, είναι στην κάτω αριστερή πλευρά του κύριου σώματος.

Σε αυτή την απόσταση, η ανάλυση των εικόνων NAVCAM είναι περίπου 2,5 μέτρα ανά εικονοστοιχείο (πίξελ). 
Η γωνία φάσης της εικόνας είναι 61,5 μοίρες.


To-New-Sas

Πηγή: esa.int (14 Σεπτ. 2014) , esa.int (19 Σεπτ. 2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ