Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τέσσερις τεράστιες πύρινες σφαίρες αναφέρθηκαν πάνω από τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ σε 24 ώρες


Περίπου 150 άνθρωποι σε όλο το ανατολικότερο σημείο των ΗΠΑ, έχουν αναφέρει ότι είδαν γιγάντιες πύρινες σφαίρες πάνω από τον ουρανό τις τελευταίες 24 ώρες, η KFOR (Oklahoma City) είναι η υποβολή αναφορών.


Η "Αμερικανική Κοινωνία Μετεωριτών / AMS" περιγράφει τη σειρά των πύρινων σφαιρών ως «σπάνιο γεγονός.»

Είναι σπάνιο να συμβούν πολλαπλά σημαντικά γεγονότα πύρινων σφαιρών, και αναφέρονται στο AMS το ίδιο βράδυ. 
Μετά την ανάλυση, η εγγύτητα των μαρτύρων και δείχνοντας τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι κάθε περίπτωση ήταν μοναδική. 
Είναι πιθανό ότι πολλά από αυτά τα γεγονότα, λήφθηκαν στην κάμερα από το δίκτυο "πύρινων σφαιρών" της NASA.

1) Η πρώτη φωτεινή σφαίρα φάνηκε στη Φλόριντα και τη Γεωργία· 

2) τη δεύτερη, την είδαν τουλάχιστον 77 άτομα, εντοπίστηκε στον ουρανό πάνω από το Μίτσιγκαν, Ιλινόις, Οχάιο, Ιντιάνα, Ουισκόνσιν, Πενσυλβάνια, Νέα Υόρκη, και το Κεντάκυ· 

3) την τρίτη, την είδαν τουλάχιστον δύο δωδεκάδες μαρτύρων στο Τενεσί, Αρκάνσας, Αλαμπάμα, Μισισίπι, Μισούρι, και το Κεντάκυ· 

4) και την τέταρτη και τελευταία - μέχρι στιγμής -  πύρινη σφαίρα, φάνηκε στο Κονέκτικατ, Πενσιλβάνια, Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Μασαχουσέτη, και το Μέριλαντ.


Το ακόλουθο "τιτίβισμα" από την "Αμερικανική Κοινωνία Μετεωριτών" (AMS), δείχνει τις κατά προσέγγιση θέσεις των μαρτύρων στις τέσσερις πύρινες σφαίρες.

Ο όρος "πύρινη σφαίρα" είναι αντιεπιστημονικός όρος για το τι είναι στην πραγματικότητα ένας μετεωρίτης - ένα κομμάτι βράχου ή σκόνης ράβδωσης σε όλη την ατμόσφαιρα της Γης. 
Δεδομένου ότι ο μετεωρίτης "γλιστράει" σε όλη την ατμόσφαιρα, η τριβή μεταξύ της επιφάνειας και του αέρα προκαλεί τον περιβάλλοντα αέρα να ζεσταθεί, αφήνοντας μια ράβδωση κατά μήκος του ουρανού, όπου λαϊκά το αποκαλούν "πύρινη σφαίρα", σύμφωνα με την AMS. 
Από αυτή τη θέση, δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν ειδικές συνθήκες στο διάστημα που συμβάλουν στο μεγάλο αριθμό των πύρινων σφαιρών που φάνηκε σε όλη την ΗΠΑ χθες το βράδυ, ή περισσότερες πύρινες σφαίρες αν είναι δυνατόν στο μέλλον. 
Ανεξάρτητα, βλέποντας μια πύρινη σφαίρα ράβδωσης κατά μήκος του ουρανού, μπορεί να είναι ανησυχητικό, ιδίως υπό το φως του μετεωρίτη Τσελιαμπίνσκ που έπληξε τη Ρωσία και κατέστρεψε περίπου 1.500 κατοικίες και προκάλεσε περίπου 500 τραυματισμούς σύμφωνα με την έκθεση Inquisitr. 
Και με τη σειρά, χθες το βράδυ από πύρινες σφαίρες, κάποιοι μάρτυρες εξέφραζαν την ανησυχία τους στο Τουίτερ.


Τα τέσσερα γεγονότα πύρινων σφαιρών στην Αμερική
(Photo Credit: AMS)
Για περισσότερες ανακοινώσεις γεγονότων μετεωριτών: "Αμερικανική Κοινωνία Μετεωριτών / AMS"Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: inquisitr.com , fox8.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ