Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

62 χιλιόμετρα πάνω από τον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο
15 Σεπτεμβρίου 2014 
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Επιλογή εικόνας για μεγέθυνση (2048x2048)
Image CreditESA / Rosetta / MPS for OSIRIS TeamMPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA 
Πρόσθετη Επεξεργασία & Πνευματικά Δικαιώματα: Elisabetta Bonora & Marco Faccin (Alive Universe Images)
Το διαστημικό σκάφος Ροζέτα, συνεχίζει να πλησιάζει, κυκλικά, και να δημιουργεί χάρτη του κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Διασχίζοντας το εσωτερικό ηλιακό σύστημα για δέκα χρόνια, φτάνοντας στην περιοχή του κομήτη τον περασμένο μήνα, το ρομποτικό διαστημικό σκάφος συνεχίζει να παρουσιάζει εικόνα του ασυνήθιστου διπλού λοβού του πυρήνα του κομήτη. 
Η ανακατασκευασμένη-έγχρωμη εικόνα που παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά, που λήφθηκε πριν περίπου 10 μέρες, δείχνει πόσο σκοτεινός είναι ο πυρήνας του κομήτη.
Κατά μέσο όρο, η επιφάνεια του κομήτη αντανακλά μόνο περίπου το τέσσερα τοις εκατό του ορατού φωτός που προσπίπτει, καθιστώντας τον σκοτεινό όπως ο άνθρακας.
Ο κομήτης 67Ρ / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο εκτείνεται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα σε μήκος και έχει βαρύτητα επιφάνειας τόσο χαμηλή που ένας αστροναύτης θα μπορούσε να κάνει άλμα μακριά από αυτή. 
Σε περίπου δύο μήνες, το Ροζέτα έχει προγραμματιστεί να απελευθερώσει τον πρώτο ανιχνευτή και να επιχειρήσει μια ελεγχόμενη προσγείωση στο πυρήνα του κομήτη για πρώτη φορά.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ