Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το νερό στο ηλιακό σύστημα προηγείται του Ήλιου
Credit: Bill Saxton, NSF/AUI/NRAO
Μια απεικόνιση του νερού στο Ηλιακό μας Σύστημα μέσα στο χρόνο πριν από τη γέννηση του Ήλιου μέσα από τη δημιουργία των πλανητών.
Το νερό ήταν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ζωής στη Γη και είναι επίσης σημαντικό να αξιολογηθεί η δυνατότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. 
Ο προσδιορισμός της αρχικής πηγής του νερού της Γης, είναι το κλειδί για την κατανόηση του τρόπου ζωής-ενίσχυσης του περιβάλλοντος που έρχεται σε ύπαρξη και πόσο πιθανό είναι να βρεθεί και αλλού. 
Η νέα δουλειά από μια ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Carnegie Conel Alexander, διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο μέρος του νερού στο Ηλιακό μας Συστήματος πιθανόν προήλθε σαν πάγος που σχηματίστηκε στο διαστρικό διάστημα. 
Η εργασία τους δημοσιεύεται στο περιοδικό Science.

Το νερό βρίσκεται σε όλο το Ηλιακό μας Σύστημα. 
Όχι μόνο στη Γη, αλλά και σε παγωμένους κομήτες και φεγγάρια, και στις σκιασμένες λεκάνες του Ερμή. 
Το νερό έχει βρεθεί και περιλαμβάνεται στα δείγματα ορυκτών από μετεωρίτες, στη Σελήνη και τον Άρη.

Οι κομήτες και οι αστεροειδείς ειδικότερα, είναι πρωτόγονα αντικείμενα, παρέχουν μια φυσική «κάψουλα του χρόνου» από τη συνθήκες κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του Ηλιακού μας Συστήματος. 
Ο πάγος τους, μπορεί να "πει" στους επιστήμονες για τον πάγο που περικύκλωσε τον ήλιο μετά τη γέννησή του, η καταγωγή του οποίου ήταν ένα αναπάντητο ερώτημα μέχρι τώρα.
Credit: Carnegie Institution for Science President Matthew Scott
Φωτογραφία από την ακτή της Καλιφόρνια από το Carnegie, Πρόεδρος Matthew Scott.
Εξετάζοντας την αναλογία του υδρογόνου σε βαρύ ισότοπο δευτέριο, μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν για το νερό και την προέλευση του πλανήτη μας. Σε αυτή τη μελέτη, συγκρίνοντας το δευτέριο με το υδρογόνο σε ένα μοντέλο προσομοίωσης για το λόγο που βρέθηκαν σε μετεωρίτες, το νερό των ωκεανών της Γης, και οι κομήτες, είπαν οι επιστήμονες, ότι ένα μέρος του νερού στο ηλιακό μας σύστημα έχει προέλευση από το διαστρικό διάστημα και προ-ημερομηνιών τις γέννησης του Ήλιου.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ