Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Πλανήτες με εκκεντρικές τροχιές όπως ο Ερμής θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή
Credit: NASA/JHU APL/CIW
Στον Ερμή, μια ηλιακή ημέρα είναι περίπου 176 ημέρες Γήινες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ηλιακής μέρας του Ερμή σε τροχιά, το διαστημόπλοιο MESSENGER απεικόνισε σχεδόν όλη την επιφάνεια του Ερμή για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο μονόχρωμο χάρτη στα 250 μέτρα ανά εικονοστοιχείο και έναν 1ος χιλιομέτρου ανά εικονοστοιχείο ανάλυσης χρωμάτων του χάρτη.

Ο Ερμής έχει μία εκκεντρική τροχιά - χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του και να ολοκληρώσει μία ημέρα από ό, τι χρειάζεται για να περιστραφεί γύρω από τον ήλιο για την ολοκλήρωση ενός έτους. 
Τώρα, οι ερευνητές προτείνουν τη φωτοσύνθεση που θα μπορούσε να λάβει χώρα σε έναν πλανήτη με μια εξίσου περίεργη τροχιά, που μπορεί να βοηθήσει την υποστήριξη πολύπλοκης ζωής.


Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η απειλή τη παρατεταμένης περιόδου στο σκοτάδι και το κρύο, για αυτούς τους πλανήτες θα παρουσιάσει σημαντικές προκλήσεις για τη ζωή, και θα μπορούσε ακόμη και ενδεχομένως να παγώσει τις ατμόσφαιρες τους. 
Τα λεπτομερή ευρήματά τους είναι στο διεθνές περιοδικό της Αστροβιολογίας (Journal of Astrobiology).Credit: Wikicommons
3:2 περιστροφή τροχιάς συντονισμού του Ερμή και του Ήλιου
Credit: Wikicommons
1:1 περιστροφή τροχιάς συντονισμού της Γης και της Σελήνης.

NASA/Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory/Carnegie Institution of Washington
Είναι δύσκολο να σχηματιστούν προσομοιώσεις για τον Ερμή στο ηλιακό σύστημα, γεγονός που υποδηλώνει ότι κάποιες από τις υποθέσεις μας σχετικά με το σχηματισμό του μικρού πλανήτη θα μπορούσε να είναι λάθος, προτείνει μια νέα μελέτη.Οι ερευνητές προτείνουν ότι η πυκνή ατμόσφαιρα θα μπορούσε να βοηθήσει στο να κρατηθούν τέτοιοι πλανήτες κατοικήσιμοι στο "πρόσωπό" της ακτινοβολίας από το διάστημα. 
Πρόσθεσαν, ότι η ζωή θα μπορούσε να περιοριστεί σε ορισμένα σημεία στις επιφάνειες αυτών των πλανητών που παρουσιάζουν σχετικά ασφαλή επίπεδα ακτινοβολίας.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: astrobio.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ