Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη σελήνη εναντίον μικρής σελήνης8 Σεπτεμβρίου 2014 
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & CopyrightCatalin PaduraruΤι είναι τόσο εξαιρετικό σχετικά με την αυριανή μεγάλη πανσέληνο; 
Αύριο, η πανσέληνος θα εμφανιστεί ελαφρώς μεγαλύτερη και λαμπρότερη από ό, τι συνήθως. 
Ο λόγος είναι ότι θα φωτιστεί πλήρως η φάση της Σελήνης και θα συμβεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από το περίγειο - όταν το φεγγάρι είναι πιο κοντά με τη Γη στην ελλειπτική τροχιά του.
Αν και οι ακριβείς συνθήκες που ορίζουν μια υπερ-πανσέληνο ποικίλλουν, δεδομένου έναν ορισμό, αύριο θα είναι η τρίτη υπερ-πανσέληνος του έτους - και ο τρίτος συνεχόμενος μήνας που παρουσιάζεται μια μεγάλη πανσέληνος.
Ένας λόγος που τα μεγάλα φεγγάρια είναι δημοφιλή, επειδή είναι τόσο εύκολο για να τα δει κανείς - απλά πηγαίνετε έξω στο ηλιοβασίλεμα και παρακολουθήστε μία εντυπωσιακή πανσέληνο να αυξάνεται!
Δεδομένου ότι το περίγειο συμβαίνει στην πραγματικότητα σήμερα, το ηλιοβασίλεμα και η ανατολή του φεγγαριού απόψε θα πρέπει επίσης να είναι εντυπωσιακά.
Στην παραπάνω εικόνα, μια υπερ-πανσεληνος από το 2012 σε σύγκριση με μία μικρότερη- όταν η πανσέληνος εμφανίζεται κοντά στο απώτατο τμήμα της τροχιάς της - ώστε να εμφανίζεται μικρότερη και πιο σκοτεινή απ 'ότι συνήθως. 
Δεδομένου πολλούς ορισμούς, τουλάχιστον μία μεγάλη πανσέληνος συμβαίνει κάθε χρόνο, με την επόμενη να είναι 30 Αυγούστου 2015.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ