Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Στοχεύοντας τον ΆρηΠώς θα φτάσει αύριο (21 Σεπτ. 2014) τον MAVEN στον Άρη; 
Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε.


Το διαστημικό όχημα MAVEN θα φτάσει στον Άρη αύριο 21 Σεπ. 2014 και θα διερευνήσει την ατμόσφαιρα του Άρη για να μάθει τι έχει συμβεί. 
Ελπίζει επίσης να μάθει το που έχει πάει το νερό το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επιφάνεια του Άρη πριν από εκατομμύρια χρόνια όπως θεωρούν οι επιστήμονες.

Το διαστημικό σκάφος MAVEN της NASA πλησιάζει γρήγορα το Άρη σε μια αποστολή για να μελετήσει την ανώτερη ατμόσφαιρα του. 
Όταν φτάσει στις 21 Σεπτεμβρίου, 2014, το ελικοειδές ταξίδι του MAVEN από τη Γη, θα κορυφωθεί με μία δραματική καύση του κινητήρα, "τραβώντας" το διαστημικό σκάφος σε μια ελλειπτική τροχιά.

Εάν θέλετε να στείλετε ένα διαστημόπλοιο από τη Γη στον Άρη, πώς θα φτάσει εκεί; 
Δεν μπορείτε να στοχεύσετε κατευθείαν στο Κόκκινο Πλανήτη, επειδή κινείται γύρω από τον Ήλιο σημαντικά πιο αργά από ό, τι η Γη. 
Αντ 'αυτού, θα πρέπει να περιμένετε έως και 26 μήνες για την εκτόξευση, στη συνέχεια στοχεύστε προσεκτικά σε έναν κινούμενο στόχο. 
Τον Νοέμβριο του 2013, οι ελεγκτές του MAVEN της NASA (Αρειανής Ατμόσφαιρας και Πτητικής Εξέλιξης), του διαστημικού σκάφους, έκαναν ακριβώς αυτό. 
Όταν φτάσει τον MAVEN στον Άρη, θα είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που θα μελετήσει την ανώτερη ατμόσφαιρα του Άρη λεπτομερώς, βοηθώντας τους επιστήμονες να κατανοήσουν το πώς ο Άρης άλλαξε από έναν υγρό πλανήτη νωρίς στην ιστορία του σε έναν κρύο, ξηρό κόσμο που βλέπουμε σήμερα.


To-New-Sas

Πηγή: svs.gsfc.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ