Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πλανήτης σαν αντικείμενο μπορεί κάποτε να ήταν ζεστός σαν ένα αστέρι
Credit: John Pinfield
Καλλιτεχνική απεικόνιση δείχνει την πιθανή εξέλιξη ενός πρόσφατα αναληφθέντος πλανήτη-σαν αντικείμενο. Νωρίς στη ζωή του, έφτασε σε θερμοκρασίες τόσο ζεστές όσο ένα αστέρι. Σήμερα, μόλις και μετά βίας είναι αρκετά ζεστός για να μπορεί να βράσει νερό.
Ένας πρωτόγνωρος πλανήτης-σαν αντικείμενο μπορεί να ξεκινήσει τη ζωή του, τόσο ζεστός όσο ένα αστέρι.

Νέα έρευνα δείχνει ότι το αντικείμενο, γνωστό ως WISE J0304-2705 που ταξινομείται ως νάνος Υ, μπορεί να έχει αρχίσει την εξέλιξή του με θερμοκρασία τόσο ζεστή, σαν ένα κόκκινο νάνο αστέρι πριν από τον διατήρηση της τρέχουσας θερμοκρασίας του, η οποία είναι παρόμοια με την Αφροδίτη.

Ο Pinfield οδήγησε μια διεθνή ομάδα που μελέτησε τις ιδιότητες του ασυνήθιστου σώματος.


Ένα περίεργο αντικείμενο

Το WISE J0304-2705 είναι μέρος όπου ανακαλύφθηκε πρόσφατα ο "Y νάνος", κατηγορία αστέρων, το πιό δροσερό των καφέ νάνων αντικειμένων. 
Οι καφέ νάνοι συχνά αναφέρονται ως "αποτυχημένα αστέρια" επειδή, παρά το σημαντικό μέγεθος τους, υπολείπονται της αναγκαίας μάζας για να ξεκινήσουν τη σύντηξη του υδρογόνου που τροφοδοτεί τα αστρικά αντικείμενα.

Ο νέος πλανήτης σαν αντικείμενο, έχει μεταξύ 20 και 30 μάζες του Δία, κατατάσσοντάς τον σε μέγεθος μεταξύ των πλανητών και των μικρών αστέρων. 
Σε αντίθεση με τη βραχώδη γη, ο νάνος Υ έχει ένα εξωτερικό αέριο σαν τον Δία.Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ