Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η Γη σε Ισημερία22 Σεπτεμβρίου 2014
(Εικόνα) Αστρονομίας της Ημέρας
Video Credit: Roscosmos / NTSOMZ / zelenyikot.livejournal.com 
Courtesy: Igor TirskyVitaliy EgorovΗ Γη είναι σε ισημερία.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων 24 ωρών, η μέρα και η νύχτα έχουν ίση διάρκεια σχεδόν σε όλο τον πλανήτη Γη.
Τεχνικά, η ισημερία "φαίνεται" στις 2:29 π.μ (Παγκόσμια Ώρα) αύριο, αλλά αυτό συμβαίνει σήμερα στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.
Αυτή η ισημερία τον Σεπτέμβριο, σηματοδοτεί ότι ο χειμώνας πλησιάζει στο βόρειο ημισφαίριο, και το καλοκαίρι πλησιάζει στο νότο.
Στην ισημερία, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ηλιόλουστης μισής Γης και της νυχτερινής μισής Γης, διέρχεται προσωρινά βορειοανατολικά και νότια, της περιστροφής των πόλων της Γης.
Αυτή η διαχωριστική γραμμή εμφανίζεται με σαφείς λεπτομέρειες στο επιλεγμένο βίντεο, που λαμβάνονται από τον Ρωσικό μετεωρολογικό δορυφόρο Elektro-L κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους της ισημερίας του Σεπτεμβρίου.
Ο δορυφόρος Elektro-L είναι σε γεωστατική τροχιά πάνω από ένα σημείο του ισημερινού της Γης και πάντοτε είναι στραμμένος άμεσα προς τη Γη.
Το χαρακτηριστικό βίντεο δείχνει ένα χρονικό διάστημα (time-lapse) για μια ολόκληρη μέρα γύρω από την ισημερία, με μια νέα εικόνα να λαμβάνεται κάθε 30 λεπτά.
Οι κίνηση των σύννεφων είναι ορατή, όπως και η αντανάκλαση του ήλιου είναι ορατή καθώς η ημέρα της ισημερίας προχωρούσε.
Η επόμενη ισημερία της Γης αναμένεται τον Μάρτιο.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ