Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εξηγείται μυστήριο πεντάωρης σπάνιας διαστημικής έκρηξης
Credit: Phil Evans/ University of Leicester
Η εικόνα ακτίνων-Χ από το τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ Swift από την έκρηξη ακτίνων-γ GRB 130925. Το λευκό αντικείμενο στο κέντρο είναι η έκρηξη ακτίνων-γ. Η μεγάλη διάχυτη περιοχή προς τα δεξιά είναι ένα σμήνος γαλαξιών. Τα άλλα αντικείμενα είναι ακτίνες-Χ που εκπέμπουν τα ουράνια αντικείμενα, πιθανότατα υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες στα κέντρα των μακρινών γαλαξιών. Η πλήρης εικόνα είναι περίπου το μέγεθος της πανσελήνου.
Την επόμενη εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, της Ρωσίας, οι επιστήμονες σε μια διεθνή ομάδα που περιλαμβάνει το πανεπιστήμιο Penn State, οι αστρονόμοι θα παρουσιάσουν ένα έγγραφο που παρέχει μια απλή εξήγηση για τη μυστηριώδη και εξαιρετικά-μεγάλη έκρηξη ακτίνων-γ, μια πολύ σπάνια μορφή, από τις πιο ισχυρές εκρήξεις στο σύμπαν.

Ο Dick Willingale, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Leicester και συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο επιστημονικά σημαντικό, αλλά δείχνει τη σημασία των διεθνών συνεργασιών για την κατασκευή παρατηρητηρίων, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αυτών των παρατηρητηρίων.»


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ