Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Φτάνοντας στα 10 χιλιόμετρα!Με την τελευταία εβδομάδα που πέρασε στα περίπου 20 χλμ από τον 67Ρ / CG, η απόφαση έχει παρθεί για να πλησιάσει στα μόλις 10 χλμ..


Μια σειρά από ελιγμούς θα μειώσει την απόσταση του Ροζέτα από την τρέχουσα τροχιά των 18,6 χιλιομέτρων (λαμβάνοντας 7 ημέρες) σε μια ενδιάμεση τροχιά περίπου 18.6 x 9.8 χλμ. (με μια περίοδο από περίπου 5 ημέρες). 
Από εκεί η τροχιά θα κάνει κύκλο περίπου 9,8 χιλιομέτρων, με μια περίοδο περίπου 66 ωρών στις 15 Οκτωβρίου, και η αποστολή θα μπει στη "κοντινή φάση παρατήρησης" (COP). 
Αυτό θα παρέχει ακόμα εικόνες υψηλότερης ανάλυσης της περιοχής προσεδάφισης, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για την επαφή πρόκληση του Φιλαε με το έδαφος του κομήτη.

Η νέα τροχιά θα επιτρέψει επίσης μια σειρά από επιστημονικά μέσα του Ροζέτα, να συλλέξουν σκόνη και να μετρηθεί η σύνθεση των αερίων πιο κοντά στον πυρήνα.


Το Ροζέτα θα παραμείνει στα 10 χλμ. (COP), μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει η μεταφορά σε μια "προ-παράδοση" τροχιά, μια ελαφρώς ελλειπτική τροχιά σε περίπου 30 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο του κομήτη. 
Μετά από άλλη τροχιακή αλλαγή που λαμβάνει χώρα περίπου δύο ώρες πριν από το διαχωρισμό, το διαστημικό σκάφος θα αναπτύξει τελικά το Φίλαε από απόσταση 22,5 χλμ από το κέντρο κομήτη, στις 08:35 UT στις 12 Νοεμβρίου.

Το αναλυτικό χρονολόγιο των γεγονότων του διαστημικού σκάφους γύρω από την προσεδάφιση, θα κυκλοφορήσει σύντομα.


Μετάφραση: To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ