Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη 18 ΟκτωβρίουΑυτό το τεσσάρων εικόνων μονταζ NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 18 Οκτωβρίου από απόσταση 9,8 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67Ρ / CG - περίπου 7.8 χλμ από την επιφάνεια. 
Οι τέσσερις 1024 x 1024 εικόνες πίξελ που συνθέτουν το μοντάζ, παρέχονται στο τέλος της ανάρτησης.Ο κομήτης στις 18 Οκτωβρίου - NavCam
Copyright ESA/Rosetta/NAVCAM
Ο κομήτης 67Ρ / CG στις 18 Οκτωβρίου, από απόσταση 9,8 χλμ από το κέντρο του κομήτη.Σε απόσταση 7,8 χλμ από την επιφάνεια, η κλίμακα της εικόνας είναι περίπου 66,5 εκατοστά / εικονοστοιχείο, έτσι ώστε κάθε 1024 x 1024 εικονοστοιχείο πλαισίου, είναι περίπου 680 μ. κατά μήκος (αλλά αν υποθέσουμε ότι το απώτατο σημείο μακριά είναι ένα επιπλέον ~ 1 χιλιόμετρο μακρύτερα από το κέντρο, η κλίμακα της εικόνας είναι περίπου 92 εκατοστά / εικονοστοιχειο).

Το συνδυασμένο αποτέλεσμα του κομήτη εκ περιτροπής μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας εικόνας που λαμβάνονται στην ακολουθία και το διαστημικό σκάφος κινείται στο ίδιο χρονικό διάστημα, είναι ιδιαίτερα εμφανές αν προσπαθήσετε να αντιστοιχίσετε τα χαρακτηριστικά στην κάτω αριστερή και κάτω δεξιά εικόνα, που είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα στην ακολουθία 20 λεπτών, αντίστοιχα.

Σε αυτόν τον προσανατολισμό, ο μεγαλύτερος λοβός του κομήτη είναι προς τα αριστερά, και ο μικρότερος λοβός είναι προς τα δεξιά. 
Η εικόνα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του λαιμού του κομήτη, συμπεριλαμβανομένης της ενεργής περιοχής (ίσως θα θέλατε να συγκρίνετε με την προηγούμενη, πιο μακρινή, προβολή της 26ης Σεπτεμβρίου).
Ένα ρήγμα σαν χαρακτηριστικό, φαίνεται στην εικόνα 19 Σεπτεμβρίου, είναι επίσης ορατό σε αυτό το μοντάζ, περίπου το 1/3 προς τα κάτω από την κορυφή του κάτω δεξί πλαισίου.
Στο ίδιο πλαίσιο, έχουμε επίσης μια πολύ πιο προσεκτική ματιά σε μια ομάδα από ογκόλιθους, μερικά από τα οποία φαίνονται να είναι περισσότερο σαν προεξοχές, ίσως εκτίθενται από την αφαίρεση των γύρω υλικών.

Αλλού, και ιδιαίτερα στα ανώτερα πλαίσια, μπορείτε να παρατηρήσετε μια σειρά από φωτεινές ραβδώσεις. 
Μερικά από αυτά θα είναι πιθανώς κόκκοι σκόνης που εκτινάσσονται από τον κομήτη, λήφθηκαν σε έξι-δεύτερα έκθεσης χρόνου τη φορά των εικόνων.

To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ