Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Αστρονομικά φαινόμενα 23 Οκτωβρίου 2014 (Μερική έκλειψη Ηλίου)Νέα σελήνη στις 12:58 π.μ. της Παρασκευής.
Όσο πιο βόρεια και πιο δυτικά βρεθεί κανείς στη Βόρεια Αμερική, τόσο καλύτερα θα δει τη σημερινή μερική έκλειψη ηλίου, μια προεπισκόπηση της ολικής έκλειψης που θα συμβεί στην ίδια ήπειρο το 2017. (Σχεδιάγραμμα: Jay Anderson) 

Μερική έκλειψη Ήλιου (μέγιστη κάλυψη διαμέτρου 81%, ορατή από βόρεια Αμερική και βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό)Το απόγευμα της 23ης  Οκτωβρίου φέρνει μια εντυπωσιακή μερική έκλειψη ηλίου για τους κατοίκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Στο μέγιστό της στο βόρειο Καναδά, η Σελήνη κρύβει το 81% της διαμέτρου του ηλιακού δίσκου. (Σχεδιάγραμμα: περιοδικό Astronomy, του Roen Kelly). 


Παρακολουθήστε την μερική έκλειψη ηλίου σε συνεχή ροή από το Παρατηρητήριο Γκρίφιθ. ΜΗΝ κοιτάτε τον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία ματιών.
Εκπομπή, καιρού επιτρέποντος.
Κατά τη διάρκεια της μέγιστης έκλειψης, όπως φαίνεται από το Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, στις 15:27 PDT, το φεγγάρι καλύπτει το 45% της διαμέτρου του ήλιου, το 34% της περιοχής του ήλιου. Αυτή η μερική έκλειψη είναι μεγαλύτερη από την Αρκτική του Καναδά, όπου καλύπτεται το 81% της διαμέτρου του ήλιου.
ΜΗΝ κοιτάτε τον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία ματιών.Ώρα μέχρι το γεγονός

Ζωντανά από εδώ:


Δείτε το γεγονός ζωντανά από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8:45 μ.μ. από το αστεροσκοπείο Griffith στο Los Angeles εδώ:  new.livestream.com


Πηγή: astronomy.gr/23 Οκτ. 2914

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ