Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - 24 Οκτωβρίου 2014Αυτό το τεσσάρων-εικόνων μοντάζ NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 24 Οκτωβρίου από απόσταση 9,8 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67Ρ / CG - περίπου 7,8 χλμ από την επιφάνεια. 
Η αντίστοιχη κλίμακα εικόνων είναι περίπου 66 εκατοστά / εικονοστοιχείου, έτσι ώστε κάθε ανάλυση 1024 x 1024 εικονοστοιχείου πλαισίου, είναι περίπου 676 μέτρα κατά μήκος.
Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM
Τεσσάρων εικόνων μονταζ NAVCAM, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 24 Οκτωβρίου 2014.
Σε αυτό τον προσανατολισμό, ο μεγαλύτερος λοβός καταλαμβάνει τα άνω πλαίσια, με το λαιμό να γεμίζει τα κάτω πλαίσια. 
Ο μικρότερος λοβός του κομήτη είναι εκτός του οπτικού πεδίου προς τα δεξιά.

Αυτό το σύνολο εικόνων, συμπληρώνει εκείνες που λήφθηκαν στις 18 και 20 Οκτωβρίου, που δείχνουν από κοινού μια σειρά από τα ίδια χαρακτηριστικά και από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όπως το χαρακτηριστικό σαν αμμόλοφος-όπως φαίνεται στην ομαλή περιοχή του "λαιμού", καθώς και το χαρακτηριστικό σαν ρήγμα-που διασχίζει μέρος της τραχιάς έκτασης του λαιμού. 
Στην άνω και κάτω-αριστερή γωνία ειδικότερα, οι ομάδες των ογκόλιθων, φαίνεται να προσκολλώνται σε απότομες πλαγιές, ίσως εκτίθενται ως περιβάλλον υλικό που διαβρώνεται. 
Εν τω μεταξύ, οι ακανόνιστοι διάσπαρτοι κώνοι με επίπεδη κορυφή οροπεδίου, δημιουργούν μια ελκυστική θέα πάνω από τον ορίζοντα.

Οι τέσσερις 1024 x 1024 εικονοστοιχείου εικόνες που συνθέτουν το μοντάζ παρέχονται παρακάτω:
To-New-Sas

Πηγή: blogs.esa.int

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ