Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Το Μεσιέ 6 και ο κομήτης Σιντινγκ Σπρινγκ
17 Οκτωβρίου 2014 
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: Rolando Ligustri (CARA ProjectCAST)
Αυτό μοιάζει με μια παρ 'ολίγον αποφυγή, αλλά το πρασινωπό κώμα και η ουρά του κομήτη Siding Spring (C / 2013 A1) είναι πραγματικά 2.000 έτη φωτός ή περίπου, μακριά από τα αστέρια του ανοιχτού σμήνους Μεσιέ 6.
Εμφανίζονται κοντά μεταξύ τους, κατά μήκος της ίδιας γραμμής της όρασης σε αυτό το πανέμορφο τοπίο του ουρανού στις 9 Οκτωβρίου, προς τον αστερισμό του Σκορπιού.
Την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, ο κομήτης πραγματικά θα συμμετάσχει σε μια παρ 'ολίγον αποφυγή επίσης, περνώντας μόλις 139.500 χιλιόμετρα από τον πλανήτη Άρη.
Αυτό είναι περίπου 10 φορές πιο κοντά από κάθε πτήση γνωστού κομήτη στον πλανήτη Γη, και σχεδόν το ένα τρίτο της απόστασης Γης-Σελήνης.
Ενώ η σύγκρουση με τον πυρήνα δεν είναι απειλή η σκόνη του κομήτη, που κινείται με ταχύτητα περίπου 56 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με τον Κόκκινο Πλανήτη, και οι παρυφές των αέριων του κώμα του, θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τη λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη.
Φυσικά, η στενή επαφή του κομήτη θα ακολουθηθεί με προσήλωση από το διαστημικό σκάφος σε τροχιά στον Άρη και από το ρόβερ στην επιφάνεια του.


Σχετικά: Ζωντανή μετάδοση της προσέγγισης του κομήτη C/2013 A1 Siding Spring με τον Άρη στις 19 Οκτωβρίου 2014
To-New-Sas

Πηγή: apod.nasa.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ