Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Παγετός βαρέως μετάλλου; Μια νέα ματιά σε ένα μυστήριο της Αφροδίτης

Αυτή είναι μια εικόνα ραντάρ από μία από τις περιοχές του δείγματος στο Όβντα. Υπάρχει ένα ομαλό κεκλιμένο επίπεδο κατά μήκος του χάρτη που πηγαίνει από τα υψηλότερα στα χαμηλότερα υψόμετρα, εμφανίζεται ως μια σταδιακή μετάβαση στη φωτεινότητα του ραντάρ μέχρι το κεκλιμένο επίπεδο. (Η κορυφή του κεκλιμένου επιπέδου είναι πιο φωτεινή από το κάτω μέρος του κεκλιμένου επιπέδου στην κάτω δεξιά γωνία). Οι φωτεινές περιοχές και στις δύο πλευρές του κεκλιμένου επιπέδου είναι ορεινά υψίπεδα και τα περίεργα σκοτεινά σημεία είναι οι μυστηριώδεις περιοχές στα υψηλότερα υψόμετρα που οι ερευνητές διερευνούν.Η Αφροδίτη κρύβει κάτι κάτω από το εξαιρετικό πέπλο των νεφών: είναι το πρώτο από μια σειρά μυστηρίων, για τον πλανήτη που οι ερευνητές μπορεί να είναι λίγο πιο κοντά στην επίλυση εξαιτίας μιας νέας εκ νέου ανάλυσης των είκοσι-ετών-παλαιών δεδομένων του διαστημικού οχήματος.
"Όπως και στη Γη, οι θερμοκρασίες αλλάζουν με το υψόμετρο," εξήγησε ο Harrington. 
Και οι δροσερές θερμοκρασίες σε υψόμετρο οδηγούν σε πάγο και χιόνι, που δημιουργούν ένα παρόμοιο μοτίβο λαμπρότητας για τη Γη - αλλά και στο ορατό φως.
"Ανάμεσα στις δυνατότητες της Αφροδίτης, είναι μια διαδικασία εξαρτώμενη από τη χημική διάβρωση της θερμοκρασίας ή ένωσης βαρέως μετάλλου που κατακρημνίζεται από τον αέρα - ένας παγετός βαρέως μετάλλου."

Φτάνοντας στo κάτω μέρος από αυτά τα μυστήρια, ήταν πολύ δύσκολο επειδή η Αφροδίτη δεν έχει αναθεωρηθεί από το "Μαγγελάνο" και δεν είναι διαθέσιμα καλύτερα δεδομένα.

"Κανείς δεν ξέρει τι εξηγεί το ξαφνικό σκοτάδι," δήλωσε ο Harrington, ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο κατά τη συνεδρίαση της Γεωλογικής Εταιρείας της Αμερικής στο Βανκούβερ, BC, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου «Πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να τονώσει λίγο περισσότερο το ενδιαφέρον στην Αφροδίτη."


To-New-Sas

Πηγή: phys.org

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ